Sol Cephe: 'Zaman örgütlenme zamanıdır'

Sol Cephe yerel seçimlerle ilgili bir açıklama yayınlayarak seçim sonuçlarından bir yenilgi olarak söz edilemeyeceğini vurguladı.

(soL - Haber Merkezi) Sol Cephe, 30 Mart yerel seçimleriyle ilgili bir açıklama yayımladı.

Bir yenilgiden söz edilemeyeceğinin belirtildiği açıklamada, seçimlerden istikrar çıkmadığı ve krizin devam edeceği vurgulanarak, "Sol Cephe, devam eden krizin sonraki aşamalarını daha büyük bir enerji ve hazırlıkla karşılayabilmek için halkımızı örgütlenmeye çağırmaktadır. Diktatörlük yalnızca mücadele eden kitleler tarafından devrilebilir" ifadelerine yer verildi.

'Sol Cephe için örgütlenme zamanının başladığının' belirtildiği açıklamanın tam metni şöyle:

Zaman örgütlenme zamanıdır

Yerel seçimleri geride bıraktık. Süre giden itirazlar ve yeniden sayım tartışmaları seçimlerin güvenilmezliğini katmerli hale getirmekte, seçimlerden istikrar ve normalleşme çıkmayacağını kanıtlamaktadır.

En yüksek oya ulaşan AKP'nin seçimin galibi olduğuna aklı başında kimse inanmıyor. Bunun nedeni ayyuka çıkan hilelerdir zorbalık ve hukuksuzluktur. Herhangi bir oy sayısının örtemeyeceği gayrımeşruluk durumuna AKP tabanında ortaya çıkan çürüme ve yozlaşma eşlik etmektedir. Tam da bu durum, eski ortaklarının servis ettiği tapelerin ve videoların AKP'yi yıpratma etkisine de sınır çekmiştir.

30 Mart seçimlerinden istikrar çıkmamıştır ve kriz devam edecektir. Bu seçimlerde farklı aday ve partilere oy vermiş ilericileri bir araya getiren Sol Cephe seçimlerde adaleti savunma ve sandığa sahip çıkma doğrultusunda çağrıda bulundu ve hareket etti. Adalet duygusu Sol Cephe'nin en önemli tutamak noktalarından biri olmaya devam edecektir.

Erdoğan'ın 30 Mart konuşması AKP'nin de normalleşme arayışında olmadığını göstermiştir. Belli ki, diktatörlük baskılarını arttırarak sürdürme eğilimindedir.

Öte yandan geniş halk kitlelerinin seçim sonuçları nedeniyle moral çöküntüsü yaşamaları da söz konusu değildir. AKP'ye direnen halkımız baskılara karşı duracak, AKP diktatörlüğüne karşı alternatif arayışlarını sürdürecek, mücadeleden geri durmayacaktır. AKP'nin kazandığı şaibeli ve istikrarsız mevzi halk kitlelerinin önündeki engellere bir unsur daha eklemişse de, Sol Cephe asla bir yenilgiden söz edilemeyeceği görüşündedir.

Sol Cephe, devam eden krizin sonraki aşamalarını daha büyük bir enerji ve hazırlıkla karşılayabilmek için halkımızı örgütlenmeye çağırmaktadır. Diktatörlük yalnızca mücadele eden kitleler tarafından devrilebilir.

Seçimlerin bitmesiyle Sol Cephe için örgütlenme zamanı başlamıştır. Önümüzdeki günlerde, kurulu yerel meclislerin temsilcilerini belirlemeleri gerekmektedir. Kuruluşunu tamamlamamış olan yerelliklerde de aynı doğrultuda adım atılmalıdır. Sol Cephe Kurultayı'nın en kısa zamanda toplanması diktatörlüğe verilmiş en güçlü yanıt olacaktır.

Sol Cephe