Sol Cephe yerel örgütlerini kuruyor

15 Aralık Pazar günü Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıyla kuruluşunu ilan eden Sol Cephe, yerel kuruluş toplantılarına tüm hızıyla devam ediyor. Dün Kocaeli'nin ardından bugün de Manisa ve İstanbul'un üç ilçesinde tanışma toplantıları yapıldı.

(soL - Haber Merkezi) 15 Aralık Pazar günü Ankara'da gerçekleştirdiği toplantıyla kuruluşunu ilan eden Sol Cephe, yerel kuruluş toplantılarına tüm hızıyla devam ediyor. Cumartesi günü Kocaeli'nde, bugün ise Manisa'da ve İstanbul'un üç ilçesinde kuruluş toplantıları düzenleyen Sol Cephe, toplantılar öncesi yaptığı açıklamada “Ülkemizin topyekün sağcılaşmasına karşı Sol Cephe, solda duranların, solun değerlerini sahiplenenlerin güçlenmesinin, ülkemizin sağcı politikalara teslim olmamasının odağı olmaya adaydır. Gericiliği, sömürüyü, arsızlığı, hırsızlığı, hukuksuzluğu, bağımlılığı temsil eden diktatörden kurtulmak isteyen halkımızı, Sol Cephe’ye katılmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Kocaeli Sol Cephe Kuruluş Toplantısı cumartesi günü gerçekleştirildi. Toplantıya yönetim kurulu adına, Prof. Dr. Nezhun Gören, Av. Selda İlgöz ve Yücel Çiftçi katıldı. Selda İlgöz toplantıda yaptığı konuşmada “Sol Cephe gerçek toplumsal kanallarda gelişmeyi serpilmeyi amaçlıyor. Varlığımız emperyalist bir proje olan AKP’ye karşı tüm gücümüzle mücadele etmektir. Sol cephe toplumsal bir örgütlenmedir.” dedi. Nezhun Gören ise “Soldaki rengimiz ne olursa olsun eğer kendimizi sol olarak tanımlıyorsak gelin farlılıklarımızı bir tarafa bırakalım aynılıklarımızı yan yana getirelim” diyerek herkesi Sol Cephe'ye katılmaya davet etti. Toplantının ardından meclis seçimi yapıldı, divana sunulan önerilere ek olarak yapılan öneriler ile birlikte 55 kişilik bir meclis belirlendi. Meclis ilk toplantısını 4 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Manisa Sol Cephe Kuruluş Toplantısı bugün öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşma yapan Ahmet Çınar insanlara kendisini tanıtırken “Gazeteci Ahmet Çınar” olarak tanıtmadığını, ”Sol Cephe imzacısı Ahmet Çınar” olarak tanıttığını söyledi. Ülkenin yaşanan bütün rezaletten sorumlu olanlardan mutlaka kurtulacağını söyleyen Çınar, halkın AKP ya da Cemaat seçeneğine mahkum olmadığını emekten ve aydınlıktan yana, seküler, yurtsever seçeneğin mutlaka yaratılacağını ve bunun öncü gücünün Sol Cephe olacağını sözlerine ekledi.

'Sol Cephe, hükümeti istifa ettirecek güçtür'
İstanbul Sol Cephe Toplantıları ise üç ayrı ilçede gerçekleştirildi.

Bağcılar Sol Cephe kuruluş toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan eski anayasa raportöru ve Sol Cephe Türkiye sözcüsü Ali Rıza Aydın, “Sol cephe yalnızca hükümet istifa diyenlerin cephesi değildir, hükümeti istifa ettirecek bir güçtür.” diyerek Sol Cephe'nin muhalefet etmekten çok daha fazlasını yapacağını belirtti. Ardından söz alan gazeteci Gül Atmaca ise “Sol Cephe yerellerden, yani buralardan yukarıya dogru çıkan bir yapı olacaktır. Bu yüzden Sol Cephe halkın kendisi olacaktır" diyerek Sol Cephe'nin yereldeki örgütlenme ayaklarının önemine bir kez daha vurgu yaptı.

Çekmeköy Sol Cephe kuruluş toplantısı dün Tokat Almus Kınıklılar Derneği'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Bilim ve Gelecek Dergisi genel yayın yönetmeni Ender Helvacıoğlu ve Erkan Baş katıldı. Toplantıda Sol Cephe'nin esin kaynağını Haziran Direnişi'nin oluşturduğu belirtildi. İçinden geçtiğimiz dönemde Sol Cephe'ye güç vermenin neden önemli olduğu konuşularak toplantıya katılan herkes bu çağrıyı daha fazla kişiye ulaştırmaya, Sol Cephe'yi bir savunma aracından çıkarıp, iktidarı hedefleyen bir saldırı aracına dönüştürmeye davet edildi.

Kadıköy'de yapılacak olan kuruluş toplantısı öncesi hazırlık toplantısı ise dün Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. “Sol Cephe yola çıkıyor” başlıklı toplantıda güçlü ve etkili bir Sol Cephe kuruluşu gerçekleştirmek için çalışma yapacak kuruluş insiyatifi oluşturuldu. Toplantıda konuşan Aydemir Güler, CHP'nin yaklaşan seçimlerde sağ adaylar göstermesini Haziran Direnişi'nin söndürmeye yönelik bir hareket olarak yorumlarken, “Haziran'da insanlar sokaklara çıktığında kuvvetli bir örgütlenme ile çıkmadılar. İşte Sol Cephe bu örgütsüzlüğü engellemek isteğinden doğdu.” dedi.