Sol, Ankara'da gelecek mücadele dönemini tartıştı

30 Ağustos'ta Ankara ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik tesislerinde Korkut Boratav, Kaya Güvenç, Aydın Çubukçu, Aydemir Güler, Metin Çulhaoğlu gibi isimlerin bir araya geldiği bir toplantı ile Türkiye'de solun önümüzdeki dönem atacağı adımlar değerlendirildi.

30 Ağustos 2014 tarihinde Ankara ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik tesislerinde Türkiye solunun pek çok isminin bir araya geldiği bir toplantı düzenlendi.
Aralarında, Korkut Boratav, Kaya Güvenç, Serpil Güvenç, Eriş Bilaloğlu, İsmail Hakkı Tombul, Oğuzhan Müftüoğlu, Merdan Yanardağ, Aydemir Güler, Melih Pekdemir, Aydın Çubukçu, Oya Ersoy, Alper Taş, Metin Çulhaoğlu, Erkan Baş, Haluk Yurtsever, Masis Kürkçügil, Sibel Uzun, Bilge Seçkin Çetinkaya, Önder İşleyen, Hakan Gülseven gibi isimlerin olduğu ellinin üzerinde aydın, siyasetçi ve yazar gün boyu Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulları ve genel olarak solun bu gelişmeler karşısında nasıl bir pozisyon alması gerektiğini tartıştılar.

CHP milletvekilleri Gökhan Günaydın, Hüseyin Aygün ve İlhan Cihaner de Haziran Direnişi sonrasında oluşan tablonun da masaya yatırıldığı toplantının katılımcıları arasındaydı.

Türkiye'de sermaye düzenine ve AKP iktidarına karşı birlikte mücadele etmenin yollarının da ele alındığı toplantı, bir kez daha toplanmak ve ikinci toplantı için hazırlıkları yürütmek üzere bir kurul oluşturmak kararıyla sona erdi.

Katılımcılardan Özgür Şen, toplantı için şu değerlendirmeyi yaptı:
“Solun farklı geleneklerinden gelen insanlar olarak gün boyu Türkiye'yi ve solun geleceğini konuştuk. Türkiye'deki karanlık tablonun değişmesi için solun sesinin daha gür çıkması, bu nedenle bazı mücadele başlıklarında birlikte hareket etmenin yolunu aramak gerektiğinde uzlaşıyoruz. Tartışırken gördük ki, bu arayışa dair ortaklıklar da mevcut, farklılıklar da... Bir araya gelip tartışmayı, birbirimizden öğrenmeyi, karşılıklı olarak deneyimlerimizden faydalanmayı önemsiyoruz. Bu nedenle bir sonraki toplantıda tartışmaya kaldığımız yerden devam etmeyi umuyoruz.”