SDP gözaltılarına protesto

"Devrimci Karargah örgütü" ile ilişkili oldukları iddia edilerek İstanbul, Ankara ve Bursa'da yapılan operasyonlarla gözaltına alınan SDP üyeleriyle dayanışmak ve gerçekleştirilen operasyonları protesto etmek için Beşiktaş'ta bir basın açıklaması düzenlendi.

İstanbul Beşiktaş'ta bugün Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin karşı karşıya kaldığı komployu, ev baskınlarını ve gözaltına almaları protesto etmek üzere çok sayıda siyasi parti temsilcisi, sendika ve demokratik kitle örgütü yöneticisi basın açıklaması gerçekleştirildi.

Gözaltına alinanlarla dayanışma duygularının da ifade edildiği açıklamaya SDP, TÖP, TKP, ÖDP, EMEP, BDP, Halkevleri, EHP, ESP, İHD, DİSK, KESK, Halk Cephesi yöneticileri ve üyeleri ile Bilim ve Gelecek Dergisi Genel Yayin Yönetmeni Ender Helvacıoğlu ve çeşitli dergi çevrelerinden katılım oldu.

Grup adına Celal Beşiktepe'nin okuduğu basın açıklamasının ardından çeşitli kurum temsilcileri de söz alarak gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması taleplerini ve gözaltına alınanlarla dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler. Açıklamanın ardından mahkemenin önüne çeşitli sloganlar atılarak yüründü ve burada akşam saatlerine kadar 17 kişinin Savcılık ifadelerinin sonuçlanması beklendi.

Basın açıklamasına, BDP milletvekilleri Akın Birdal ve Sebahat Tuncel de katıldı ve bir açıklama yaparak konuyu TBMM'ye taşıyacaklarını söylediler.

(soL-İstanbul)