Savaş Tezkeresi Gaziantep ve Isparta'da protesto edildi

Akçakale’de 5 yurttaşın ölümü ve AKP’nin savaş tezkeresini meclisten geçirmesinin ardından yurdun pek çok yerinde olduğu gibi Gaziantep ve Isparta’da da protesto gösterileri düzenlendi.

Gaziantep’te KESK, HDK,ÖDP ve TKP Yeşilsu Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.Yapılan basın açıklaması sırasında "Katil ABD İşbirlikçi AKP", "AKP elini Suriye'den çek", "ABD'nin askeri olmayacağız", "Katil ABD Ortadağu'dan Defol", "AKP'den hesabı emekçiler soracak" sloganları atıldı.

HDK temsilcisi Mecit Bozkurt okuduğu açıklamada AKP iktidarının bölgede emperyalizmin aktif taşeronluğuna soyunduğunu, emperyalist müdahaleden rol kapmak için Suriye'ye dönük iç savaşı kışkırtma politikalarını örgütlendiği belirtilerek şöyle denildi:
“AKP derhal içerde ve dışarda savaş politikalarına son vermelidir.Bu ülke topraklarını Suriye’de iç savaşı kışkırtan bir operasyon üssü haline getiren uygulamalar, askeri eğitim verilen, Suriye'de savaşanların barındığı kamplar derhal kapatılmalıdır. Suriye’den sivil insanlar dışında kalan çeşitli milis, çetelerin Türkiye’ye giriş çıkışları derhal engellenmelidir. Savaş Bakanı Davutoğlu derhal istifa etmelidir. Kürt sorununda demokratik çözüm ve onurlu bir barış için gereken adımlar atılmalıdır. AKP iktidarının "Ortadoğu'da lider ülke" masallarıyla, 1071 fetihçilik demagojileriyle emperyalizme taşeronluk adına ülkemizi komşu halklarla savaşa sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Suriye ile savaşa izin vermeyeceğiz. Emperyalizmin askeri olmayacağız, emperyalizme karşı mücadeleyi büyüteceğiz. Bu toprakların içinde Kürt düşmanlığıyla milliyetçiliği ve ırkçılığı tırmandırmasına, Kürt halkına yönelik savaş politikalarına karşı ortak mücadeleyi büyüteceğiz. İktidarın mezhepçi, Alevi düşmanı söylem ve politikalarına karşı mücadele edeceğiz. Emperyalizmin taşeronu, savaşın, ölümün, faşizmin iktidarı AKP'yi Türkiye halkları durduracak!"

Yapılan basın açıklaması 7 Ekim’de Ankara'da yapılacak olan Eşit Yurttaşlık mitinginde AKP’nin savaş politikalarına karşı çıkılacağının duyurusu yapılarak son buldu.

Isparta’da ise TKP’li öğrenciler ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri AKP il binası önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla kardeş Suriye halkıyla savaşa izin vermeyeceklerini duyurdular.

Basın açıklamasında, “AKP iktidarı bölgede emperyalizmin aktif taşeronluğuna soyunmuş, emperyalist müdahaleden rol kapmak için Suriye’ye dönük iç savaşı kışkırtma politikalarını örgütlemiştir. Komşularla sıfır sorun demogojisi yapıp ülkemizi komşularla savaş konumuna sürükleyen AKP iktidarı ve bu politikaların mimarı Ahmet Davutoğlu savaş kışkırtıcı çizgileriyle sonunda çatışmaları Türkiye-Suriye sınırına çekip Akçakale’de 5 kişinin ölümüne sebep olmuştur. AKP derhal içerde ve dışarıda savaş politikalarına son vermelidir. Bu ülke topraklarını Suriye’de iç savaşı kışkırtan bir operasyon üssü haline getiren uygulamalar, askeri eğitim verilen, Suriye’de savaşanların barındığı kamplar derhal kapatılmalıdır. Suriye’den sivil insanlar dışında kalan çeşitli milis, çetelerin Türkiye’ye giriş çıkışları derhal engellenmelidir. Savaş Bakanı Davutoğlu istifa etmelidir” denildi.

(soL-Haber Merkezi)