Savaş tezkeresi Denizli'de protesto edildi

Türkiye Komünist Partisi Denizli İl Örgütü Candoğan Parkı önünde yaptığı basın açıklaması ile AKP hükümetinin savaş yanlısı politikalarını ve Meclis’ten geçen Suriye tezkeresini protesto etti.

Türkiye Komünist Partisi üye ve dostlarının katılımı ile yapılan basın açıklamasında, açıklamayı okuyan Fırat Özer, ''AKP hükümeti aylardır sürdürdüğü Suriye politikası sonunda halkımızı savaşın eşiğine getirmiştir. Akçakale'nin vurulması ve 5 masum insanın öldürülmesinde sorumluluk önceki provokasyonlarda olduğu gibi AKP'nindir'' dedi.

Tezkere, muhaliflerin silahlandırılması, Vanlı depremzede yurttaşlarımıza sağlanmayan olanakların silahlı çetelere tanınması başlıklarının AKP'nin Suriye'ye bakışını net olarak ortaya koyduğuna değinilen açıklamada emperyalizmin emrinde bir piyon olarak bu halkı savaşa götürmek isteyen AKP'nin bundan bir an önce vazgeçmesi gerektiğinin altı çizildi.

Ülkede ve bölgede barışın sağlanması adına tek yolun savaş çığırtkanlığından vazgeçilmesi ve emperyalizmin bölgeden kovulması olduğuna değinen Özer, “AKP derhal içeride ve dışarıda savaş politikasına son vermelidir, Suriye'de savaş kampları dağıtılmalıdır, çeşitli milis ve çetelerin Türkiye'ye giriş ve çıkışları engellenmelidir, AKP'nin savaş bakanı Davutoğlu derhal istifa etmelidir” dedi.

Sık sık '' katil ABD Ortadoğu'dan defol... Denizli uyuma Suriye'ye sahip çık... Katil ABD işbirlikçi AKP'' sloganlarının atıldığı eylemde, kardeş Suriye halkı ile dayanışma mesajı verildi.

(soL-Denizli)