Savaş politikaları ve zamlara bir protesto da Trabzon'da

Trabzon'da sendikaların çağrısıyla düzenlenen eylemde AKP’nin Suriye’ye karşı saldırgan politikaları ve son dönemde yapılan zamlar protesto edildi.

Eyleme destek veren KESK, TKP, ÖDP, Halkevleri ve CHP üyeleri Merkez postane önünden Atatürk alanına doğru "Savaşa değil emekçiye bütçe", "Katil ABD taşeron AKP", “ABD Ortadoğu’dan defol" şeklinde sloganlar atarak yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK dönem sözcüsü Ümit Pamuk AKP hükümetinin ülke içerisinde halkı hızla yoksullaştırırken aynı anda Suriye’ye dönük emperyalist müdahalelerin taşeronluğunu üstlendiğine dikkat çekti.

AKP’nin “bölgesel aktörlük” adı altında, gizli üsler, askeri kamplar ve silah yardımları ile, fiili bir savaşın içine girerek Suriye’de masum insanların ölümünde taraf haline geldiğini vurgulayan Pamuk, “ABD’nin emirleri ile hızla tezkere kararı çıkartılmakta, insanı faturasını hem Suriye hem de Türkiye halklarının çok ağır ödeyeceği kanlı bir gelecek hızla inşa edilmektedir” dedi.

Yüksek savaş harcamalarının etkisiyle bütçede oluşan açıkların, zamlar ve yeni vergilerle emekçi halkın cebinden karşılanmaya çalışıldığını belirten Pamuk, AKP hükümetinin utanmazlık boyutlarını aşarak savaşa ve rant projelerine harcadığı bütçenin açık vermesinden kamu emekçilerine yapılan sefalet düzeyindeki artışları sorumlu gösterdiğini söyledi.

Açıklama şöyle devam etti:

Buradan AKP hükümetine sesleniyoruz: bizler kurulan bu yağmacılık düzenine daha fazla izin vermeyeceğiz.

Bizler biliyoruz ki işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ve giderek daraltılan özgürlük ve demokrasi alanı, ülkeyi yönetenlerin sınıfsal ve politik tercihlerinden kaynaklanmaktadır. Onlar tercihlerini iç ve dış sermayeye çevrelerinden, güç odaklarından yolsuzluk ve yoksulluk düzeninden beslenenlerden ve emperyalist paylaşım savaşlarından yana kullanıyorlar.

Savaş çığırtkanlığı yapanlara inat, ülkede,bölgede ve dünyada barış için,kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamak için,şimdi her zamankinden daha fazla mücadele etmeye kararlıyız. Bu kararlılığımızda Suriye'de emperyalist müdahaleye hayır diyoruz.

(soL-Trabzon)