Samsun’da TKP’li Öğrencilere saldırı!

Samsun’da TKP binasına yapılan saldırı sonrası internet üzerinden hedef gösterilen TKP üyelerine 19 Mayıs Üniversitesi’nde saldırı gerçekleştirildi.

Güncelleme: 08:29
19 Mayıs Üniversitesi'nde yapılan saldırıya ilişkin olarak TKP'li Öğrenciler bir açıklama yaptı. Açıklamada "TKP'li Öğrenciler ne Karadeniz de ne de Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde faşizme geçit vermeyecek" denildi.

Dün Omü'de TKP'li Öğrenciler'e yapılan faşist saldırıda, şahitlik yapmak üzere karakola götürülmesi gereken 3 yoldaşımız polis tarafından özellikle, yer olmasına rağmen araçta yer yok bahanesiyle araca alınmamış, 40 tane faşistin içine bırakılmışlardır. Bunun sonucunda polislerin gözü önünde faşistler tarafından saldırıya uğrayan, taşlanan yoldaşlarımızın yanına kampüs dışında bekleyen diğer yoldaşlarımız gelmişler ve 40 faşisti okulun içine kadar kovalamıştır. Bizler TKP'li Öğrenciler olarak ne Karadeniz'de ne de Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde FAŞİZME GEÇİT VERMEYECEĞİZ!!!


Samsun’da polis gözetiminde saatlerce saldırıya uğrayan TKP binasının ardından bugünde TKP üyelerine bir saldırı gerçekleştirildi.

19 Şubat’ta TKP il binasına yapılan saldırı sonrası binadan çıkarılırken fotoğrafı çekilen ve o gün saldıran faşistlerce internet ortamında fotoğrafları dağıtılarak hedef gösterilen TKP üyesi bir öğrenci, bu akşam üniversitede sınıfına girdiğinde tahtada “Teröristleri karşılayanları sınıfa sokmayacağız” yazısını görünce durumu üniversitedeki polise bildirdi.

Şikayetçi olduğunu ve suç duyurusunda bulunmak istediğini belirtti, polis TKP'li öğrenciyi karakola götürürken, o saatlerde üniversitede olan 3 OMÜ’lü TKP üyesi öğrenciye üniversiteden çıkarken 40-50 civarında faşist saldırdı.

Polis saldırıya müdahale etmezken, OMÜ’lü öğrencilere yapılan saldırıyı TKP’li öğrencileri almak için üniversiteye giden TKP üyeleri püskürttü. Polis ve saldırganların üniversiteye kaçıp binaya girdiği görüldükten sonra OMÜ’lü öğrencileri alan TKP’liler Gazi Polis Merkezine suç duyurusunda bulunmak için gittiler.

(soL - Samsun)