Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Avcılar Şubesi'ni açtı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Avcılar Şubesi'nin açılış etkinliği siyasi partilerin,demokratik kitle örgütlerinin ve sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Bir süredir açılış çalışmaları süren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Avcılar Şubesi dün açılışını gerçekleştirdi. Sivas, Maraş ve Roboski Katliamlarında yaşamını yitirenler ve devrim şehitleri için saygı duruşuyla başlayan etkinlik, siyasi partilerin, milletvekillerinin ve çeşitli derneklerin kutlama mesajların okunması ile devam etti.

Etkinlikte konuşan PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül Roboski Katliamı’nın üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, “Roboski katliamını yapan Tayyip Erdoğan’dır. Tayyip Erdoğan Cem evleri için ucube, 13 Mart’taki zaman aşımı kararının ardından da 'hayırlı olsun' demişti. Bunun adı faşizmdir” dedi.

“Roboski’de katliam yapanlarla Madımak'ı yakanlar aynıdır, Mahir Çayan'ı öldürenlerle Diyarbakır zindanlarında işkenceler yapanlar aynıdır, Seyit Rıza'yı idam edenlerle Deniz Gezmiş'leri asanlar aynıdır” diyen Bülbül, “ Birlik olunmalı ve dayanışma gösterilmeli. Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Türkiye Cumhurriyet'ine, Cumhurriyet'ten bu güne katliamları saymakla bitiremeyiz. Bunun adı soykırımdır. Cem evlerimize ucube diyerek, kapılarımızı işaretleyerek, bizleri korkutmaya çalışarak kültürel soykırım yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Bülbül sözlerine şöyle devam etti, “Karşımızda organize bir güç var.Sırtını devlete yaslıyor, arkasına ABD'yi alıyor Suriye'yi tehdit ediyor, Ortadoğu’da planlar yapıyor. Osmanlıcılık oynuyor, Emperyalizmcilik oynuyor. Tayyip'ten olsa olsa Firavun olur.

"Birlik olunursa AKP kaçacak yer arar"
Aleviye, Kürde, öğrenciye, işçiye kimyasal silah kullanıyor. Biber gazı kimyasal silahtır, biber gazı olarak değil kimyasal silah olarak ifade etmeliyiz.

AKP'ye göre kadınlar, işçiler, yoksullar, Kürtler, Aleviler, öğrenciler düşman. Bu düşmanlar birlik olsa AKP kaçacak delik arar. AKP karşıtı olan herkes birleşmeli.”

ODTÜ’de yaşananlara da değinen Bülbül, “ODTÜ'lü öğrenciler iyi yaptılar, onları yürekten kutluyorum. Daha fazla ODTÜ, daha fazla Roboski direnişi, daha fazla Madımak direnişi, daha fazla işçi direnişi” dedi.

Dernek açılışına Esenyurt Dersimliler Derneği, Nesin Vakfı ve Öğrencileri, Garip Dede Dergah Başkanı, Hey Tekstil İşçileri, Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, BDSP, BDP Avcılar örgütü, CHP, EMEP Avcılar örgütü, HDK Avcılar örgütü, ÖDP ve TKP destek verdi.

Etkinlik Şahin Aydın, Pınar Aydınlar, Cevdet Bağca ve İlkay Akkaya'nın türküleri ile son buldu.

(soL-İstanbul)