Patriot yürüyüşüne polis saldırısı

Patriot yürüyüşü için Ankara'da olan Türkiye Komünist Partisi üyelerine polis biber gazı ve copla saldırdı. Polis barikatını aşan TKP üyeleri Güvenpark'ta Patriot füzelerine karşı kurulan nöbet çadırına gelerek bir açıklama gerçekleştirdi.

Güncelleme 16:00
Polisin biber gazı, cop ve TOMA’lar ile müdahale ettiği patriot yürüyüşünde 5 TKP üyesi yaralandı. Başından yaralanan bir TKP üyesine ilk müdahale yapıldı.


Güncelleme 15:10
Polisin sert müdahalesine rağmen Güvenpark’taki nöbet çadırına ulaşmayı başaran TKP üyeleri burada bir basın açıklaması gerçekleştiriyor.

Güvenpark’ta basın açıklaması yapan TKP MK üyesi Aydemir Güler şunları dile getirdi:

"Bunlar yurtseverlerin, komünistlerin kim olduğunu unutmuş. Bize şuradan geç diyenleri dinleyecek değiliz. TKP’ye gaz atıp durdurabileceklerini sanıyorlar. Bunlar yurtseverleri üstlerine basıp geçtikleri anayasa zannediyor. Ancak yanılıyorlar. Yurtseverliği, komünistliği TKP bunları onlara hatırlatacak. Bizler Türkiye’nin onuruyuz. Meclis bu ülkenin onuruna sahip çıkmıyorsa biz sahip çıkarız.

Bu ülkeye NATO askerlerinin, patriot füzelerinin gelmesi gayrimeşrudur. Suriye'nin Türkiye’yi tehdidi külleyen yanladır. Gerçek olan Türkiye halkının boyun eğdirilip, paralı ABD, NATO askerine çevrilmesidir.

Bunlar insanlıklarını unuttukları için hafızalarını da unuttular. Türkiye’yi işgal edenlere karşı halkın kafasını kaldırması çok mu uzak kaldı? 6. Filo’yu bu ülke topraklarından kovan Deniz’ler çok mu uzak? Belki gözlerimizi yaşartıp, gazdan nefes alamaz hale getirebilirsiniz ancak insanlığımızdan nefes alamaz hale getiremezsiniz. Birkaç gaz bombası atıp gözlerimizi yaşarttılar ama bu memleketin haline bakıp ağlamayanların gözleri yaşarsın zaten.

Biz satılan meclisin sözünü değil Türkiye halkının sözünü savunuruz. O meclisteki vekillerde damla insanlık kalmışsa gelecekler burada TKP'nin açtığı masada imza verecekler. Buradaki birkaç bin kişi ülkenin vicdanıdır. Yarından itibaren buradan Türkiye'nin her tarafına ışıl ışıl bir barışın sesini taşıyacağız.

Zannediyorlar ki NATO askerleri güle oynaya bu ülkenin yollarında gezebilecekler. Halkın bu ülkede emperyalistlerin elini kolunu sallayarak gezmesini engelleme hakkı var. Bu ülkeyi Amerikan üssüne cevirmelerine izin vermeyeceğiz.”


GÜNCELLEME - 15.00: "Patriotlara karşı uyumuyoruz nöbetteyiz" eylemine destek vermek üzere Güvenpark'a yürüyen TKP üyelerine yapılan polis müdahalesinin görüntüleri:



Ülkeye yerleştirilecek olan Patriot füzelerine ve NATO askerlerine karşı Ankara’da yürüyüşe geçen Türkiye Komünist Partisi üyelerine polis müdahale etti.

Güvenpark'ta başlatılan nöbet çadırına doğru yürüyüşe geçen TKP üyelerine polis biber gazı ve copla müdahale etti. Hızını alamayan polisin yoldan geçen vatandaşlara da coplar ile saldırdığı öğrenildi.
Polisin sert müdahalesi sonucu 5 TKP üyesi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Çıkan çatışmaya ve kurulan polis barikatına karşı direnen TKP üyeleri yürüyüşüne devam ederek Güvenpark’taki nöbet çadırına ulaştı. Polisin TOMA’lar ile kuşattığı Güvenpark’ta TKP üyeleri de kendi güvenlik önlemlerini aldı.

Şuan TKP MK üyesi Aydemir Güler olayla ilgili açıklama yapıyor.