Onbeşler Berlin'de anıldı

92 yıl önce Türkiye burjuvazisi tarafından haince katledilen Mustafa Suphi ve yoldaşları TKP üyeleri ve dostları tarafından Berlin'de anıldı.

Alternatif Göçmen Politikaları ve Kültürevi (Allmende) salonunda toplanan Türkiye Komünist Partisi üyeleri ve dostları, katledilmelerinin 92. yılında Mustafa Suphi ve yoldaşlarını Berlin'de andılar.

Devrim mücadelesinde yaşamını yitiren tüm devrimcilerin anısına saygı duruşunun ardından, emektar Türkiye Komünist Partisi üyesi Murat Alp, Mustafa Suphi ve yoldaşlarının mücadelesini anlattı. Onbeşlerin kanının burjuvazinin elinde olduğunu, ama günümüze değin burjuvazinin defalarca TKP'yi bitirdiğini ilan etmesine rağmen TKP'nin her seferinde daha güçlü adımlarla yola devam ettiğini vurguladı.

Sinevizyon gösteriminin ardından, siyasi gündemin değerlendirildiği bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, siyasi konjonktür ve Parti'nin Türkiye ve Avrupa'da yürüttüğü barış mücadelesi değerlendirildi. Vaktiyle İngiliz emperyalizminin taşeronları Bizans İmparatorluğu'nu yeniden kurmak istediklerinde, Yunan komünistleri nasıl Mustafa Suphilerle ortak mücadele ettiyse bugün de ABD emperyalizminin Yeni-Osmanlıcı taşeronlarına karşı, Suriye halkının yanında mücadele edilmesi gerektiği, bunun için de Avrupa'daki barış mücadelesinin yükseltilmesinde ideolojik mücadelenin önemine vurgu yapıldı. Müzik dinletisinin ardından etkinlik sona erdi.

(soL - Berlin)