OMÜ’lü öğrencilere saldırılar: 27 gözaltı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde resim sergisi ve masa açan öğrenciler özen güvenlik ve polisin saldırısına uğradı. Toplamda 27 öğrenci gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki Mühendislik Fakültesi'nde 'Suriye'de Savaşa Hayır' adlı bir resim sergisi açan Gençlik Muhalefeti üyesi öğrenciler bugünkü standlarında güvenlik güçleri tarafından darp edildi. Güvenlik güçlerinin gelerek, ‘Bu sergiyi açamazsınız, toplayacaksınız!’ dediğini ifade eden Gençlik Muhalefeti üyeleri, güvenlik güçlerinin önce resimleri yırtmaya çalıştığını sonra da öğrencileri darp ederek gözaltına aldığını söyledi. Olaylar sırasında darp edilen 4 öğrenci, gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Yine bugün Öğrenci Kolektiflerinin Eğitim Fakültesinde açtığı standın da polis tarafından dağıtıldığı ve saldırıya uğradığı belirtilirken üniversite öğrencilerine yönelik günün son ve en geniş kapsamlı saldırısı akşam saatlerinde yaşandı. OMÜ Kurupelit Yerleşkesinde stand açan HDK bileşenlerinden OMÜ'lü öğrenciler de saldırıya uğradı. 12 Ekim'de Samsun'da düzenlenecek olan Özgürlük Barış ve Kardeşlik Şöleni etkinliği tanıtımı için stand açan HDK bileşenlerinden OMÜ'lü öğrencilere çevik kuvvet saldırdı, darp edilen öğrencilerden 23'ü gözaltına alındı.

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İlkay Akkaya, Ferhat Tunç, Suavi'nin de Samsun'a geleceği Özgürlük Barış ve Kardeşlik Şöleni etkinliği öncesi paylaşım sitelerinde 'Samsun her yer değil' başlıklarıyla kentte sanal ortam üzerinden şölene yönelik bir saldırı örgütlenmeye çalışılıyor.

(soL - Samsun)