Muğlalılar da 'savaşa ve zamlara hayır' dedi

Ülkenin bir çok yerinde olduğu gibi Muğla'da da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla düzenlenen basın açıklamasıyla, AKP’nin ekonomi politikaları ve Suriye’ye karşı saldırgan tutumu protesto edildi.

Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB, TTB, ÖDP, SDP ve TKP üyeleri yapılan zamları ve AKP'nin savaş politikalarını protesto etti.

Burada yapılan ortak basın açıklamasında şöyle denildi:

''Ülkemiz AKP yönetiminde her geçen gün derin bir karanlığın içine atılmaktadır. Halka daha fazla baskı ve sömürüden başka bir şey sunmayan bu hükümet,her zaman olduğu gibi yine emekçilerin aşına,işine göz koymakta,insanca yaşam koşullarını ellerinden almaktadır.AKP ülke içinde halkı hızla yoksullaştırırken aynı anda Suriye'ye dönük emperyalist müdahalelerin taşeronluğunu üstlenmiş ülkemizi kanlı bir savaşa çeken sorumsuz adımlar atmıştır.İzlediği politikalarla ülkemizi emperyalizme tam bağımlı hale getiren AKP,emperyalizmin tüm taleplerini büyük bir iştahla yerine getirmekte,ülke ekonomisini üretimden ve istihdamdan koparmaktadır.

Ulaşımda yüzde 20'nin üzerinde, doğal gazda yüzde 30'un üzerinde, elektrikte yüzde 20'nin üzerindeki zamlara karşılık,ücret zammı kamu emekçilerine yüzde 6,asgari ücretliye ise yüzde 4,5 yapılmıştır.Bunun adı düpedüz soygundur ve bizlerin bu soyguna asla ve asla boyun eğmeyeceği bilinmelidir .

Ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların sesi artık bir çığlığa dönüşmektedir.Sesimizi daha fazla yükseltmeye kararlıyız ! Bu kararlılığımızla Suriye'de emperyalist müdahaleye hayır diyoruz. ''

Yapılan eylemde sık sık ''AKP’den hesabı emekçiler soracak'', “Direne direne kazanacağız”, “AKP elini Suriye’den çek” sloganları atıldı.

Basın açıklamasında Kürt öğrenci Şerzan Kurt’un katili polis Gültekin Şahin'in serbest bırakılmasını protesto eden öğrencilerin sert bir müdahaleyle gözaltına alınmalarına ve TKP üyelerinin ''Taklacı bakan Muğla'dan defol'' diyerek İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i protesto ettikleri için 10 yıl hapis istemiyle yargılanmalarına da tepki gösterildi.

(soL - Muğla)