Mahir Çayan ve yoldaşları anıldı

Bundan 40 yıl önce Tokat Kızıldere'de öldürülen Mahir Çayan ve yoldaşları bugün Taksim’de yapılan yürüyüşle anıldı.

Bundan 40 yıl önce, 30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilen 10 devrimci için bugün İstanbul Taksim’de yüzlerce kişinin katıldığı bir anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

“Direnişin ve dayanışmanın tarihi onurumuzdur”
“Direnişin ve Dayanışmanın Tarihi Onurumuzdur” pankartının arkasında Taksim’den başlayan yürüyüş boyunca sık sık “direnişin tarihi onurumuzdur” sloganları atıldı. Galatasaray Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşün ardından yapılan ortak basın açıklamasını Mustafa Atalay okudu.

Kızıldere’nin devrimciler için her zaman onurlu bir mücadele tarihi olduğunu vurgulayan Atalay, On’lar Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamını engellemek için yola çıktıklarını hatırlattı.

“On’lar baş eğmez kültürün sembolü oldular”
“On’lar, Türkiye toplumunda baş eğmez bir devrimcilik kültürünün yerleşmesinin bugüne dek sembolü oldular” diyen Atalay, Mahir’in fotoğrafını evine asanların, kitabını okuyanların ve On’ları ananların, devletin çeşitli baskılarıyla karşılaştığı bugünlerde Kızıldere’nin anlamının daha da önem kazandığını ifade etti.

Kızıldere’nin devrimci dayanışma örneği olduğunu vurgulayan Atalay, siyasi iktidarın tüm devrimci değerlere saldırdığı bugünlerde devrimci dayanışmayla tarihlerine bir kez daha sahip çıktıklarını söyledi.

Kızıldere’nin yıldönümünde, direnişe ve dayanışmaya sahip çıktıklarını belirten Atalay, özgürlük, adalet, eşitlik ve kardeşlik yolunda mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

(soL – İstanbul)