Küba dostlarından Nagehan Alçı'ya: İnsanlık seni hatırlamayacak

José Marti Küba Dostluk Derneği, bir televizyon programında Che'ye hakaret eden, sol değerlere küfreden Nagehan Alçı'ya yanıt verdi: "Nagehan Alçı gibilerini hiç kimse hatırlamayacak, Che Guevara gibi kişilikler insanlığa örnek olmaya ve insanlığın kendisini kurtarma mücadelesinde bayrak olmaya devam edecekler".

José Marti Küba Dostluk Derneği Yönetim Kurulu'nun "İnsanlığın Sınavı" başlığını taşıyan açıklaması şu şekilde:

İnsanlık, dünya tarihinin önemli evrelerinden birinden geçiyor. SSCB ve sosyalist sistemin tarihe karışmasının ardından geçen yaklaşık yirmi yıllık sürede, kapitalizm ve onun en üst aşaması olan emperyalizm insanlığın tarihsel kazanımlarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. 2011 yılı, bu saldırıların yeni bir evreye girdiği bir yıl oldu. Arap Baharı olarak adlandırılan sürecin geldiği nokta, en önemli örneği Libya’da görüldüğü biçimde tarihsel anlamda bir geriye gidiş süreci oldu. İnsani değerlerin yitirildiği, sözcüğün gerçek anlamıyla barbarlık uygulamalarının yaygınlaştığı ve emperyalizmin güdümünde meşrulaştığı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde doğru soruları sormak ve doğruda durmak insanlık adına son derece büyük bir önem taşıyor.

Hiç kuşkusuz, dünyanın her ülkesinde doğruda durmayı beceren ve insanlığın gelecek umudunu taşıyan kesimler var. Bir yandan da Küba başta olmak üzere sosyalizmin bayrağını taşıyan ve emperyalizmin dünyayı sürüklediği doğrultuya direnç oluşturan kimi ülkeler bulunuyor.

Emperyalizm ve onun işbirlikçileri bu gerçeğin farkında olarak bu ülkelere saldırılarını yoğunlaştırmaya başlamış durumdalar. Hedeflerinde Che Guevara gibi, sosyalizmin öncülüğünü yapmış ve insanlık tarihinin aydınlık yüzünü temsil eden kişilikler de var. Geçtiğimiz hafta Nagehan Alçı, Akşam gazetesindeki köşesinde ve CNN Türk kanalında katıldığı televizyon programında Che Guevara’ya yönelik “barbar”, “yamyam” gibi ifadeler kullanarak, dünyadaki toplumsal hareketliliklere ve sosyalizme yönelik düşmanlığının yeni örneklerini ortaya koydu.

İnsanlığın tarihsel olarak geriye gidişinin ideolojik öncülerinden olmaya çalışan Nagehan Alçı gibi gericilerin, Che gibi kişiliklere bu tür sözler sarf etmesi, saldırıların parçasını teşkil etmesi açısından çok anlamlıdır. Bizlere düşen bu nedenle bu tür kişiliklere yanıt vermektir. Öte yandan, örnekleri her geçen gün giderek artan barbarlıkları “özgürlük” adına alkışlayan bu kişilerin ve yaptıklarının, insanlık tarihi açısından zerre kadar değeri bulunmamaktadır.

İnsanlık, kapitalizmi dünyanın çöp sepetine göndermek için yeniden ayağa kalkacaktır. Bundan sonra Nagehan Alçı gibilerinin hiç kimse hatırlamayacak, Che Guevara gibi kişilikler insanlığa örnek olmaya ve insanlığın kendisini kurtarma mücadelesinde bayrak olmaya devam edeceklerdir.

Saygılarımızla,

José Martí Küba Dostluk Derneği
Yönetim Kurulu

(soL - Haber Merkezi)