Komünist Parti: Kahkahalar değil gericilik susmalı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak" sözlerine tepki gösteren Komünist Parti, "'Herkesin içinde' susması gereken bu ülkenin aydınlık insanları değil, gerici kadın düşmanlarıdır" dedi.

(soL - Haber Merkezi) Komünist Parti tarafından yapılan "Kahkahalar değil gericilik susmalı" başlıklı açıklama şöyle:

"AKP iktidarının boyun eğmeyen kadınla, gençle derdi var. Gericiliğe, sömürüye, şiddete büyük bir kararlılıkla karşı çıkan milyonlar sussun istiyorlar. "Sokakta kahkaha atmak iffetsizlik" diyen Başbakan Yardımcısı, kadınlara yönelik şiddeti teşvik ederek suç işlemekten çekinmiyor, hayatın içindeki milyonlarca emekçi kadını yok sayıyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde kadınların "cazibedar" olmaması gerektiğini savunarak, "kadın iffetli olacak, herkesin içinde kahkaha atmayacak" buyurmuş. Hükümet üyesi Arınç bununla da yetinmemiş, bayramlık ağzını açıp yüzlerce yıl geriden bildirmiş: Gençlerin cinsel yönelimlerinden girmiş, "nerede o yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğecek, gözünü bizden kaçırabilecek iffet sembolü, haya sembolü kızlarımız"dan çıkmış.

Kahkaha atmak, gülmek, insanın en doğal ve güzel eylemidir. Başbakan Yardımcısı'nın, kadınların "herkesin içinde" kahkaha atmasını iffetsizlik olarak nitelemesi, büyük bir pespayeliktir ve gericiliğin fıtratındandır. Aynı zamanda ortada aleni bir suç bulunmaktadır: Arınç'ın konuşmasının bütünü kadına yönelik şiddeti teşvik etmektedir.

AKP iktidarının derdi bellidir. Boyun eğmeyen milyonlarca emekçi içinde en kararlı unsurların kadınlar ve gençler olduğunu iyi bilmektedirler. AKP'nin İkinci Cumhuriyet projesinin dikiş tutmamasında siyasi iktidarın kendilerine biçtiği rolü elinin tersiyle iten kadınların önemli katkısı bulunmaktadır. Dert sahicidir, korku büyüktür. Hayatın, üretim sürecinin içindeki kadınlara yokmuş gibi yapması, susması dayatılmaktadır. Kadınlar ağır emek sömürüsünden cinsel istismara her tür kötü muameleye maruz kalsın, şiddete uğrasın ama sesleri çıkmasın istenmektedir. "Eve mahkum edilen" kadınlar, ağır yoksulluk koşullarını, her tür şiddeti sineye çeksin... Bölük bölük işgücüne katılan emekçi kadınlar, özgürlük istemesin, hakkını aramasın...

İstedikleri imkansızdır. Boyun eğmeyen, direnen kadınlar, gençler susmayacak. Akıllı, özgüvenli milyonlar seslerini yükseltmeye, gülmeye, mücadele etmeye ve siyasi iktidarın uykularını kaçırmaya devam edecek.

"Herkesin içinde" susması gereken bu ülkenin aydınlık insanları değil, gerici kadın düşmanlarıdır."