Komünist Parti: 'Cumhur ayağa kalksın yeter'

Komünist Parti, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu gayrimeşru seçime katılmaya mahkûm değiliz. Bize dayatılan, bir seçim sandığı kılığında, bir düzeni kabullenmemizdir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Komünist Parti tarafından yapılan açıklamada, seçimlerde Tayyip Erdoğan'ın bir karşıtı olmadığı, Erdoğan'ı geriletmenin tek yolunun seçimin gayrımeşru olduğunu ilan etmek olduğu ifade edildi.

Açıklama şu şekilde:

'Başkanı boş ver, cumhur ayağa kalksın yeter!

Cumhurbaşkanlığı adayları arasında bir seçim yapmak zorunda değiliz. Bu gayrimeşru seçime katılmaya mahkûm değiliz. Bize dayatılan, bir seçim sandığı kılığında, bir düzeni kabullenmemizdir. Bu oyunu bozalım. Haziran Direnişi’nde olduğu gibi, bu düzeni tümüyle reddettiğimizi gösterelim.

10 Ağustos günü bizden sandığa giderek hırsızlığı onaylamamız isteniyor. Bu seçimin en güçlü adayı Erdoğan’ın hırsızlığı tescillidir.

10 Ağustos günü sandığa giderek, sokaklarda bu düzeni kabul etmeyen evlatlarımızın katledilmesine, yediğimiz gaza, maruz kaldığımız şiddete onay vermemiz isteniyor. Erdoğan, cinayet ve şiddet için emirleri vermekle övünmektedir.

Bu gerici düzene bir “başkan” seçmemiz, Soma’da kaybettiğimiz işçilerimizi unutmamız isteniyor bizden.

10 Ağustos’ta gericilerden gerici beğenmek zorunda değiliz. Bu düzenin savunucusu adayların kafalarındaki Türkiye, karanlık, kadına ve gençliğe düşman bir Türkiye’dir.

Bu seçimde Tayyip’in bir karşıtı yoktur. Bu seçimde Erdoğan’ı geriletmenin tek yolu, seçimin kendisini reddetmektir, gayrimeşruluğunu ilan etmektir.
Yapılması gereken seçimin iki turunda da sandığa gitmemektir.

Seçime hayır diyelim.

Başkanı boş verelim.

Yeni bir cumhuriyet kuralım.

KOMÜNİST PARTİ