Komünist Gençlik: Bu ülkenin geleceğinde mutlaka sosyalizm var!

"Daha fazlasını sömürmeye ve yok etmeye hazırlananlar, 12 yıldır kendilerine kafa tutanların da daha hazır, daha inatçı ve daha iddialı olduğu gerçeğiyle yüzleşmekten kaçınıyorlar."

Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi, Ahmet Davutoğlu'nun da Başbakanlık koltuğuna oturmasıyla ilgili Komünist Gençlik bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu ülkenin geleceğinde mutlaka sosyalizm var!

Taç giyme törenleri, düzenlenen devir teslim merasimleri, bol keseden atılan nutuklar ve daha fazla piyes, ortalığa saçılan daha fazla senaryo…

Son günlerde “büyük” siyasette hummalı bir çalışma göze çarpıyor.

Belli ki hazırlık büyük…

Emekçilerin gırtlağını iki elinin arasına aldığını düşünenler, daha fazlasını ayakkabı kutularına doldurmaya hazırlanıyorlar.

İktidarlarını 12 yıldır gençlerin geleceksizliği üzerine kuranlar, özgür düşüncenin ruhuna Fatiha okudukları günün hayalini kuruyorlar.

Bir taraftan gericiliği pompalayıp bir yandan mahallelerde uyuşturucu şebekelerinin önünü açanlar hayat kımıltısı kalmamış bir gençlik düşlüyorlar.

Memleketin dört bir yanını İslamcı teröristlere açıp arkasında durdukları, şimdi karşısındaymış gibi yaptıkları IŞİD’e çok şey borçlu olanlar, Ortadoğu’nun kanlı geleceğine bakıp ellerini ovuşturuyorlar.

Ancak tek bir noktayı, en önemli noktayı görmezden geliyorlar...

Daha fazlasını sömürmeye ve yok etmeye hazırlananlar, 12 yıldır kendilerine kafa tutanların da daha hazır, daha inatçı ve daha iddialı olduğu gerçeğiyle yüzleşmekten kaçınıyorlar.

Neymiş efendim, “seçimlere katılmayan %25 tatilciymiş”, “zaten Gezi dış güçlerin oyunuymuş”, “Tayyip Erdoğan seçilen ilk milli şef olacakmış!”

Sanıyorlar ki, gözlerini kapadıklarında, bu ülkede daha geçen sene ayağa kalkan milyonlar yok olacak.

Gösterişli zafer nümayişleriyle, şaşalı törenler, iddialı laflarla Haziran Direnişi'nde ortaya çıkan dinamiği gümbürtüye getirebileceklerine, arada kaynatabileceklerine, belli ki gerçekten inanıyorlar!

Ancak diktatöre ve yancılarına kötü bir haberimiz var:

Sadece kendinizi kandırıyorsunuz.

Yıllardır sürekli tarih verip çıkaramadığınız yeni anayasa, “ha oldu ha olacak” deyip bir türlü kuramadığınız başkanlık sistemi, Yeni Osmanlıcı hayallerle Suriye’de batağa sapladığınız dış politika…

Olduramadınız, yine olmayacak!

Bu ülkenin geleceğinde sizin gibi üçüncü sınıf vurguncuların, kafa kesenlere açık çek kesen barbarların, dindar ve kindar nesillerinizin yeri yok, biz varız. Bu ülkenin ilerici, yurtsever, akıl fikir sahibi gençleri var.

Haziranda ayağa kalkanların da topluca intihar etmeye niyeti olmadığına göre…

Bu ülkenin geleceğinde mutlaka sosyalizm var!

Komünist Gençlik, bu ülkenin aydınlık yüzlü, üniversiteli, liseli, işçi gençlerini birlikte düşünmeye, sosyalist seçeneği her alanda birlikte üretmeye ve AKP iktidarını, onu yaratan düzenle birlikte tarihe gömmeye çağırıyor.

Yeni hiçbir şey vaat etmeyenden, köhne olandan, kamburundan insanlığı kurtaralım.

Ülkemizin ve dünyamızın geleceği, boyun bağlı bağnazların değil barbarlığa direnen gençlerin ve emekçilerin olsun.

Üniversiteye, sosyalizm mücadelesine hoş geldin.

Bu düzenin ömrü kısa.
Gençlik örgütleniyor!