Komünist dergisinin Haziran Direnişi özel sayısı çıktı

Komünist dergisi bu ay "Haziran Direnişi Özel Sayısı" ile çıktı. Direnişe ilişkin birçok önemli değerlendimenin de yer aldığı dergiye TKP il ve ilçe örgütlerinden ulaşabilirsiniz.

Komünist dergisi, ülkeyi sarsan Haziran Direnişi'ne ilişkin özel bir sayı ile okurların karşısına çıktı.

Derginin bu ayki sayısınında "Büyük Haziran Direnişi’nin günlüğü" başlığı ile direnişin ilk gününden bu yana geçen sürecin önemli ayrıntıları okurlara sunuluyor.

"Tayyip’e de ne oldu..." başlığı ile TKP MK Üyesi Aydemir Güler, geride kalan bir aya ilişkin tespitlerde bulundu:

Devamı belli başlığımızın: Kovadan beter oldu! Bu satırları yazdığım 1 Temmuz pazartesi günü, Tayyip Erdoğan'ın halka öfke aşılayan nefret söylemini duymadan geçti. Geride kalan bir ay boyunca sakin sakin değerlendirme yazısı yazmak kısmet olmamıştı herhalde hiçbirimize. Ama buna da ihtiyaç var.

"2023’ü bırak 2014’e bak" diyen TKP MK üyesi Metin Çulhaoğlu ise, direniş ve AKP'ye ilişkin önemli değerlendirmeleri Komünist okurlarıyla paylaşıyor:

"AKP, on yılı aşan iktidarı ve uygulamaları sonucunda bu ülke halkına istediği şekli verememiş olduğunu (ve bundan sonra da veremeyeceğini) çok net biçimde görmüştür. Eğer ABD, AB, sermaye sınıfı ve cemaat diye sıralarsak, AKP, arkasındaki destek bloğunun iktidarına artık ciddi rezervlerle bakmaya başladığını anlamıştır."

"Haziran’da TKP'li olmak..." başlıklı bir yazı kaleme alan TKP MK üyesi Kemal Okuyan, Haziran Direnişi'nde partiyi değerlendirdi:

Parti ilk sınavından, direnişin ilk kitlesel dışavurumu olan 31 Mayıs günü harekete tutunarak, harekete kendinde olmayan bir enerji vererek, geçti. Bu, başkaları için de geçerliydi kuşkusuz. Ancak TKP, bu kez hızlı ve etkili bir biçimde devreye girmiş, en kritik noktada bayrak göstermişti.

"AKP ve yardakçılarının gençlere saldırmasının, hakaret etmesinin tek hedefi var: Siyaset alanına bulaşmayın!.. Çünkü korkuyorlar… Korkuları: Siyasal düşünen, siyasetin aktif öznesi olan gençliğin dinamizmi!.." diyen Ali Önder Öndeş ise "90’lı Kuşak Soruyor, Gaza mı geldik yoksa siz mi ahmaksınız?.." yazısıyla bu ayki Komünist'te yer alıyor.

H. Meriç Algün, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam..." başlıklı yazısıyla okurların karşında:

"TKP, Haziran ayında tüm Türkiye’yi etkileyen halk hareketinin en başından beri içinde. Bu noktadan sonra hareketin sönümlenmesi mümkün değilse TKP’nin yeri ve önemi her geçen gün daha da artacaktır. TKP halk hareketinin başarısı için bütün gücünü seferber edecektir."

TKP MK Üyesi Kurtuluş Kılçer ise, "Sendikalardan eser yoktu ancak emekçiler sokaklardaydı/ Haziran isyanı ve işçi sınıfı: Emekçiler saflara çağrılmalıdır!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Sendikaların başını tutmuş kesimlerin büyük bir muhasebe yürütmeleri gerekiyor. Bu muhasebe eninde sonunda Haziran Direnişi’nin sonuçlarıyla zaten ortaya çıkacaktır. Ancak anlı şanlı konfederasyonların trajedi ve komedi arasında gidip gelen “genel grev” kararları ve uygulamaları büyük bir gerçeklik olarak karşımızda dururken, bu gerçekliğin siyasi tezahürlerinin de, Haziran Direnişi’nin sonuçlarıyla ortaya çıkması gerekiyor.

Komünist'te yer alan bu değerlendirme yazıları dışında direnişin önemli merkezlerinden izlenimler, dünyadan direnişe destekler, sanat, mizah ve direniş gibi birçok başlıkta Haziran günleri ele alındı.

Komünist'in bu ayki sayısını tüm TKP İl ve İlçe örgütlerinden ayrıca Kadıköy ve Ankara NHKM'den temin edebilirsiniz.

(soL - Haber Merkezi)