Komünist çıktı!

Türkiye Komünist Partisi’nin, 10. Kongre sonrası yayınlarda yaptığı değişikliklerin ardından Komünist Dergisi tekrar yayın hayatına başladı.

Yayınlardaki değişikliğin ardından 1 Eylül tarihinde çıkacağı açıklanan Dergi, 1 Eylül’e kısa bir süre kala çıktı. Derginin bu ayki kapağında, Metin Çulhaoğlu’nun “AKP nereden çıktı, nasıl güçlendi, ne zaman erir?” başlıklı yazısı bulunuyor.

Kırk sayfa olarak çıkarılan Komünist’te soL yazarı da olan Aydemir Güler, “CHP: Bir parti kaç cumhuriyet kurabilir?” başlığıyla 2. Cumhuriyet'te CHP’nin aldığı pozisyon üzerine bir değerlendirme yazısı kaleme aldı. soL Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Alper Birdal ise Londra’da yaşanan isyanı ele alan yazısında “Batı solunun önemlice bir bölmesinin Londra isyanına ‘zamanın ruhu’ gözüyle baktığını” belirterek “bunun Arap coğrafyasında yaşananları ‘halk devrimleri’ olarak görmekle tutarlı” olacağını ileri sürdü.

Son dönemlerde AKP’nin yaşam tarzına dönük müdahaleleri ile ilgili de soL Yayın Kurulu üyesi Yiğit Günay’ın yazısı yine Komünist’in bu sayısı içinde yer aldı. TKP MK üyesi Mehmet Kuzulugil ise “Cepheleştiremediklerimizden misiniz? - Bir Muhasebe yazısı” başlıklı yazısında cepheleşme sürecine ve süreç içinde yaşanan ayrışmalara değiniyor.

TKP MK üyesi Kurtuluş Kılçer ise “İkinci Cumhuriyet, işçi sınıfı örgütlenmesi ve sosyalist hareket” başlıklı yazısında yeni cumhuriyette işçi sınıfı örgütlenmesini, sendikaları, olası sorunları tartışıyor. Komünist’in bu sayısında, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere ilişkin soL Yayın Kurulu üyesi Erman Çete’nin, bölge komünist partilerinin değerlendirmelerini ele alan bir yazısı yer alıyor.

TKP MK üyesi Kemal Okuyan ise “Devrimden uzaklaşıyormuyuz?” ve “Siyaset sanatı köreltir mi?” başlıklı iki yazı kaleme aldı.

Komünist yeni tasarımı ve içeriği ile TKP il ve ilçe örgütlerinden okuyuculara ulaşmaya başladı.

(soL - Haber Merkezi)