Kocaeli'de Sol Cephe yola çıktı

Sol Cephe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Çiftçi ve Prof. Dr. Nezhun Gören’nin katılımıyla gerçekleşen toplantıya yoğun ilgi vardı.

(Caner Aktan – soL) Kocaeli Sol Cephe kuruluş toplantısı toplantıya katılamayanların gönderdikleri mesajlarla başladı. CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan tarafından gönderilen mesajda, Sol Cephe’nin kuruluş toplantısı selamlandı.

'Sol Cephe acil bir görevdir'
Kuruluş toplantısının divan üyeliğini Av. Selda İlgöz, Bedriye Yıldızeli, Yard. Doç.Dr. Seydi Çelik ve Ufuk Saka yaptı. Açılış konuşmasını yapan Av. Selda İlgöz, Sol Cephe’nin acil bir görev olduğunun altını çizerek, “AKP diktatoryal bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Aynı zamanda gerici karanlık güçlerin ve emperyalist hegemonyanın bir projesidir. Sol Cephe gerçek toplumsal kanallarda gelişmeyi serpilmeyi amaçlıyor. Varlığımız emperyalist bir proje olan AKP’ye karşı tüm gücümüzle mücadele etmektir. Sol cephe toplumsal bir örgütlenmedir. Bir partinin ya da örgütün himayesinde değildir. Gericiliğe karşı aydınlanma, AKP’ye karşı insan hakları ve özgürlük anlayışını benimseyenlerin yeridir. Farkı siyasal ideolojik düşüncesi olan bireylerin Sol Cephe’de ortak amaç için bir araya gelmesi acil bir görevdir” şeklinde konuştu.

'Solun temel değerlerini taşıyor'
Prof. Dr. Nezhun Gören yaptığı konuşmada Sol Cephe’nin solun temel değerlerini referans aldığını ifade etti. Gönen, “10 yıldır ülkemiz AKP diktatörlüğünde korkunç bir yere doğru sürükleniyor. Cumhuriyetin bütün temel taşları yerlerinden oynatıldı ve ileri demokrasi aldatmacasıyla bugün de yaşamakta olduğumuz bir diktatörlüğe doğru sürüklendik. Fakat Haziran ayında sokağa çıkan halk boyun eğmedi ve AKP’ye karşı geri adım atmadı. Şimdilerde ise yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile AKP-Cemaat arasında yaşanan gerginliğine seyirci kalamayız. Solun temel değerlerini tam anlamıyla karşılayacak bir parti göremiyoruz. İşte Sol Cephe buradan yola çıktı” şeklinde konuştu.

Meclis yürütmesi seçildi

Yapılan konuşmaların ardından 55 kişilik Meclis yürütmesi belirlendi. Geçici sekretarya olarak Divan Kurulu seçilirken, yürütme kurulunun seçilmesi için 1 hafta içerisinde tekrar toplanma kararı alındı.