KCK davasına ilişkin ortak açıklama: Bu dava kardeşliği yargılıyor

Emek Partisi, Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Türkiye Komünist Partisi, yarın başlayacak KCK davasına ilişkin "Bu dava kardeşliği yargılıyor" başlıklı ortak bir açıklama yayımladı.

EMEP, Halkevler, ÖDP ve TKP tarafından yapılan ortak açıklama şöyle:

"Bu dava kardeşliği yargılıyor

18 Ekim günü Diyarbakır'da görülecek olan KCK davasında Emek Partisi, Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Türkiye Komünist Partisi olarak hazır bulunacağız.

Faili meçhul cinayetlerin, ölüm kuyularının ve insanlık dışı biçimlere bürünmüş savaş politikalarının sona ereceği, Kürt ve Türk halkı arasında barışın dilinin hakim olacağı söylemleriyle kampanyalar yürüten AKP, Türkler ve Kürtler arasına yeni düşmanlık tohumları ekmekten başka bir şey yapmamış durumdadır.

Demokratikleşme, kültürel haklar sözlerinin arkası, yeni operasyonlar, linç kampanyaları ve halkın temsilcilerini hedef alan ağır ceza davalarıyla gelmiştir.

18 Ekim Pazartesi günü Diyarbakır'da görülecek olan KCK davası, Türk ve Kürt halklarının birlikte ortak yaşamını ve Kürt halkının politik haklarını hedef almaktadır.

Toplam 3 bin 326 yıl ceza istenen bu davada Barış ve Demokrasi Partisi ile Demokratik Toplum Kongresi üyeleri silahlı örgüt üyeliği suçlaması ile yargılanmaktadır.

Bu dava, Kürt sorununun Türkiye içinde ve siyasal yollarla çözümünü vurmaktadır.

Bu dava, Kürt - Türk kardeşliğini vurmaktadır

Bu dava, AKP'nin kendisi için dikensiz bir gül bahçesi olarak görmek istediği ülkemizde, gericiliğin hakimiyetini sağlamak adına, halkın siyaset yapma hakkını vurmaktadır.

Bizler, Diyarbakır'daki davanın yakın takipçisi olacağız. İlk gün yapılacak duruşmaya Genel Başkanlarımızın oluşturduğu bir ortak heyetle katılacak, devrimci ve sosyalistlerin, ülkemizin derinleşmiş toplumsal yaralarının çözümünde taraf olduğunu hatırlatacağız."

(soL - Haber Merkezi)