"Katili tanıyoruz, adalet istiyoruz"

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen bir açıklama yaparak Antalyalıları 19 Ocak 2010 Salı günü Hrant Dink anısına yapılacak etkinliklere katılmaya çağırdı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen, Hrant Dink'in anısına düzenlenecek etkinlikler için Antalyalılara çağrı yaptı. Ergen, düzenlenecek etkinliklerin Antalya Emek ve Demokrasi güçleri tarafından birlikte organize edildiğinin altını çizerek, Hrant‘ın Arkadaşları olarak 19 Ocak Salı günü saat:17.00‘da Muratpaşa camii önünde toplanıp kapalı Şarampol boyunca Kışlahan Meydanına kadar bir meşaleli yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

Ergen burada yapılacak açıklamanın hemen ardından ise ÖDP Antalya İl Binasında anma düzenleyeceklerini kaydetti. Anma etkinliğinin sinevizyon gösterimi müzik ve şiir dinletilerinden oluştuğunu söyleyen Ergen, yüreği adalet, barış, kardeşlik, eşitlik ve özgürlükten yana atan tüm Antalyalıları etkinliklere katılmaya davet etti.

Ergen açıklamasında, ÖDP üyesi Hrant Dink‘in katledilmesinin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen gerçek faillerinin hala ortaya çıkarılmadığını hatırlatarak, "zaten emperyalizmin yeni dönem politikaları doğrultusunda eski iktidar yapısı yerine – sivilleştirilmiş - yeni hegemonik blokun geçirilmesi için yürütülen Ergenekon vb operasyonlarla ve yargılamalarla bu cinayetin arkasındaki gerçek faillerin ortaya çıkarılabileceğine inanmadıklarını" söyledi. Hrant’ın katilinin tetiği çekenden çok daha kalabalık bir grup olduğunu savunan Ergen, katili tanıyoruz adalet istiyoruz şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Ergen, Eşitlik-Özgürlük-Adalet-Barış-Kardeşlik için örgütlü halk güçlerinin önderliğinde gerçekten devrimci bir değişim sürecinin gerekli olduğunu ve bunun için mücadele ettiklerini kaydetti.
(soL - Haber Merkezi)