Kartallılar saldırılara karşı yürüdü

İki gün önce evleri işaretlenen ve dün de PSAKD binası yakılmak istenen Kartallılar, provokasyonlara karşı sokağa çıktı. Yapılan basın açıklamasında, AKP'nin Türkiye'de ve bölgede mezhep savaşlarını kışkırttığı vurgulandı.

Çarşamba gecesi Kartal Yakacık'ta Alevilerin oturduğu evlerin işaretlenmesi ve dün sabah saatlerinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kartal şubesinin ateşe verilmesinin ardından Kartallılar, Alevi örgütleri ve siyasi partiler Kartal'da bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Grup adına basın açıklamasını PSAKD yönetim kurulu üyesi Atilla Özdemir okudu. Özdemir şunlar söyledi:

“Emperyalizmin taşeronluğunu yapan AKP iktidarının etnik ve mezhepsel farklılıkları körükleyen politikaları aracılığıyla Alevi ve Sünniler, Kürt, Türk ve Araplar birbirlerine düşman edilmeye çalışılmaktadır.

“Siyasi iktidara çağrımız sorumluluğunu yerine getirmesi ve bir süredir ülkemizin farklı yerlerinde duvarlara anlamsız şekillerle resim ve yazılar yazan bu kabiliyetsizleri yakalayıp adalete teslim etmesi ve halkımız arasına düşmanlık tohumları ekilmesini sağlayacak eylem ve söylemlerden vazgeçmesidir.”

(soL - Kartal)