'Kardeşlik köprüsünü kurmaya Defne'den başlayacağız'

Hatay'ın Defne ilçesinde belediye başkanlığı için TKP'den aday olan Sevra Baklacı, seçim çalışmalarının startını bugün düzenlenen bir buluşmayla verdi. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıya konuşmacı olarak Baklacı ile birlikte Kemal Okuyan ve Mustafa Kemal Erdemol da katıldı.

(soL - Antakya) Arapça öğrenmek için gittiği Suriye'de savaşa tanık olan, Suriye Devlet Televizyonu ve Suriye Haber Ajansı'nda çalışarak Suriyelilerin acılarını dünyaya duyurmalarına yardımcı olan Sevra Baklacı, Hatay'ın Defne ilçesinde seçim çalışmalarına başladı. Defne Belediye Başkanlığı için TKP'den aday olan Baklacı, bugün Defne'de Antik Han Düğün Salonu'nda yüzlerce kişinin bir araya geldiği toplantıyla neden aday olduğunu ve hedeflerini anlattı.

“Savaşa karşı daha güçlü bir duruş için, sol bir duruş için, Defne için, Antakya için, yani bizim için toplanıyoruz" ifadeleriyle çağrısı yapılan toplantıya konuşmacı olarak soL Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Okuyan ile Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Kemal Erdemol da katıldı.

'Sevra barış için çalışacak'
Toplantı, Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. İlk konuşmayı yapan Mustafa Kemal Erdemol, “Sevra hem yoldaşım hem meslektaşım. Çok tarihi bir adım atılmış oluyor. Sevra kazanırsa Defne'de ilk kadın belediye başkanı ve TKP'nin ilk belediye başkanı olacak. Sevra, barış için çalışacak” dedi.

Eski politik alışkanlıkların değiştirilmesi gerektiğini belirten Erdemol, “Burada bir belediye başkanı değil bir duruş seçilecek” ifadelerini kullandı.

'Sevra'nın arkasında Türkiye'nin aydınlık birikimi var'
Kemal Okuyan, konuşmasında Baklacı ile aralarında geçen konuşmayı hatırlattı. “Tanıştığımızda Sevra Şam'daydı. Çalıştığı gazetenin genel yayın yönetmeninin sorumluluğu olarak 'Şam'da acil bir durum olursa çıkış planın var mı' diye sordum” diyen Okuyan, “Öyle bir şey olursa bem Şam'dan çıkmam" yanıtını aldığını belirterek “Sevra savaşa, emperyalizme karşı bir duruşu simgeliyor” dedi.

“Biz Defne'de biraz oy almak için değil yerel yönetime halkı getirmek için aday gösterdik” diyen Okuyan, “Sevra'nın arkasında Türkiye'nin tüm aydınlık birikimi durur. Diyorlar ki deneyimi var mı? Kusura bakmayın ama bunu diyen belediye başkanları Sevra'nın tırnağı etmez. Yahu Sevra'yı ÖSO'cular dize getirememiş rantiyeciler mi dize getirecek” dedi.

'Suriye halkının yalnız olmadığını kanıtlayacağız'
Buluşmada Sevra Baklacı da konuşma yaptı. Normal dönemlerde yanlarında olmayan ve makamları rant kapısı olarak gören düzen adamlarının seçim dönemlerinde halkın karşısına çıkıp oy istediğini hatırlatan Baklacı, seçim dönemi geçtikten sonra bu kişilerin tekrar yok olduğunu vurguladı.

“Şimdi ben sizin karşınıza çıkıyor ve belediyeyi birlikte yönetelim diyorum” diyen Baklacı, bölgedeki savaşın yarattığı tahribata da dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Belediyecilik sadece alt yapıyı geliştirmek değil, belediyecilik aynı zamanda kardeş kültürlerle işbirlikleri geliştirmek demek. Bu ilçede bunu da hayata geçireceğiz. Bu Hatay gibi bir kentte çok önemli. Emperyalist bir kuşatma altında olan kardeş Suriye halkına, onları anlayan, onları destekleyen biri olarak buradan saygı ve selamlarımı gönderiyorum. Ve diyorum ki, kardeşlik köprüsü kurmaya Defne’den başlayacağız.”

“Suriye’de üç yıl yaşadım. Bu ülkenin halkının sorunlarını, sevinçlerini, acılarını yakından görme şansım oldu” diyen Baklacı, “Onların oradaki dramlarından ötürü burada acı çeken kardeşleri adına Defne’yi Suriye’nin bir kent belediyesiyle kardeş belediye ilan edeceğiz. Bunu, güzel ve masum bir halkın yalnız olmadığını dünyaya kanıtlamak için yapacağız” dedi.