“Karadağ cinayeti aydınlatılsın!”

19 Kasım’da Esenyurt’ta polis tarafından katledilen Alaattin Karadağ ve tüm siyasi cinayetlerin aydınlatılması için Taksim tramvay durağından Galatasaray’a yürüyüş düzenlendi.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Proleterce Devrimci Duruş (PDD), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Platformu’nun (TÖP) düzenlediği yürüyüşe DHF ve Devrimci Hareket de destek verdi. “Karadağ cinayeti aydınlatılsın! Katiller yargılansın!” pankartı açan grup yürüyüş sırasında Alaattin Karadağ’ın yanısıra Engin Çeber, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Osman Aslı’nın resimlerini taşıdı.

Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasında Alaattin Karadağ cinayetiyle yeniden gündeme gelen Esenyurt-Avcılar polisinin kanlı siciliyle dikkat çektiği ifade edildi. Bölge polisinin tam bir cinayet şebekesi gibi hareket ettiği vurgulanan açıklamada, “bu şebekenin son birkaç ay içerisinde Karadağ cinayeti, Özkan Gerçek ve Ömer Adıgüzel adlı iki devrimcinin vurulması, devrimcilerin kurşunlanması, kaçırılması, taciz edilmesi gibi siyasal faaliyete dönük saldırılarının yanısıra Volkan Polat, Feyzullah Ete ve Osman Aslı’nın öldürülmesi, Yusuf Uzun ve Güney Tuna’nın dövülerek hastanelik edilmesi gibi olaylarla da sıradan insanlara saldırdığı” vurgulandı.

Karadağ cinayetinin aydınlatılmasının talep edildiği açıklamada “Buradan Karadağ cinayeti aydınlatılana ve eli kanlı katiller yargılanana kadar mücadelemize devam edeceğimizi ilan ediyoruz” denildi. Açıklamanın ardından grup bir süre oturma eylemi yaptı.

(soL – Haber Merkezi)