"Kadınlarla sorunu olan AKP, kadınlarla sorun çözemez!"

Türkiye Komünist Partisi Emekçi Kadın Bürosu, Tayyip Erdoğan'ın kadın örgütü temsilcileri ile Dolmahçe'de düzenleyeceği kahvaltı ile ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

"Kadınlarla sorunu olan AKP, kadınlarla sorun çözemez!" başlıklı açıklamanın tamamını aşağıda yayınlıyoruz

"Tayyip Erdoğan, kahvaltılar dizisine kadınlarla devam ediyor. Bulundukları kurumlarda öne çıkan kadınlarla ve kadın örgütü olma iddiasındaki kurumların temsilcileriyle…

Bütün toplumsal sorunları işine geldiğinde kendi çıkarlarının aracı haline getirmeye çalışan AKP, Kürt sorununun çözümünde kadınların da görev almasını istiyor.

Kürt kadınlarının Türk erkeklere kuma gitmesini savunan ve Kürt sorununu bu yöntemle çözeceğini iddia eden bir anlayışın sahibi AKP’nin, Dolmabahçe’ye topladığı kadınlarla, Kürt sorununun çözümü konusunda tartışacaklarının ciddiye alınır bir tarafı olacağını düşünmüyoruz.

Kadınlara bolca çocuk doğurmayı salık verip, çocuklu kadınların toplumsal ve ekonomik hayata katılımı konusunda ülkemizi daha da geriye götüren AKP’nin çokeşliliğin, kadına yönelik şiddetin en önemli adreslerinden biri olan AKP’nin işsizliğin kadınların çalışması nedeniyle arttığını iddia eden bakanlara sahip sermaye partisi AKP’nin ne kadınların sorunları ne de Kürt sorunu konusunda çözüm üretmesi mümkün değildir.

Kadınlarla sorunu olan AKP, kadınlarla sorun çözemez.

Sermayenin sözcüsü kadınlarla, kadın hakları için mücadele ettiğini söyleyen kadınların yan yana gelmesi ise büyük bir talihsizliktir.

Kadınların Kürt sorunu, kadın sorunu da dahil pek çok alanda elini taşın altına koyması gerektiği elbette doğrudur. Ama bunun için kadınlar önce AKP ile mücadele etmeye başlamalıdır. Önce sermaye kurumlarından icazetten vazgeçilmelidir. Önce sömürünün, eşitsizliğin, gericiliğin, piyasacılığın, işbirlikçiliğin hedefi olan kadınların hesap sorması gerekir.

Kadınların AKP ile de, Dolmabahçe toplantıları ile de tek işi, karşı durmak ve mücadele etmektir.

AKP’ye ve onun yanında yer almayı marifet bilenlere verilecek en iyi cevap budur…

Türkiye Komünist Partisi
Emekçi Kadın Bürosu"

(soL - Haber Merkezi)