Hüseyin Duman yoldaşları tarafından anılacak

Bundan 14 yıl önce Sosyalist İktidar Partisi (SİP) seçim konvoyuna açılan ateş sonucunda hayatını kaybeden tekstil işçisi Hüseyin Duman yarın yoldaşları tarafından mezarı başında anılacak.

14 yıl önce SİP seçim konvoyuna yapılan faşist saldırı sonucunda katledilen komünist tekstil işçisi Hüseyin Duman, yarın mezarı başında anılacak.

TKP tarafından düzenlenen anma saat 12:00'de Yenibosna Çobançeşme Mezarlığı'nda yapılacak.

Hüseyin Duman, 17 Nisan 1999 tarihinde, seçimlerden bir gün önce, SİP seçim konvoyuna yapılan saldırı sırasında arkadaşlarını korumaya çalışırken Ülkü Ocakları başkanlığı da yapmış olan İhsan Bal tarafından göğsünden vurularak öldürülmüştü.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Sevgili Hüseyin Yoldaş,

Ülkemizin başına musallat olan gerici bir rejimle var gücümüzle savaşıyoruz.

Ülkeyi savaşa sokmak, emperyalizme teslim etmek istiyorlar. Karşılarına dikiliyoruz.

Sermaye sınıfının diktatörlüğünü derinleştirmek ve onun halk düşmanı uygulamalarını yaygınlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Emekçi halkımızı buna karşı örgütlüyoruz.

Her türden milliyetçiliğe ve liberalizme karşı parti yurtseverlik bayrağını onurlu bir şekilde taşıyoruz.

Gözün arkada kalmasın yoldaş, aydınlar, öğrenciler ve işçiler senin partin, Türkiye Komünist Partisi ile buluşuyor. Mahallelerde, okullarda, fabrikalarda sosyalizm için örgütleniyoruz.

17 Nisan günü her zaman olduğu gibi yanında olacağız. Sermaye diktatörlüğüne, AKP gericiliğine ve emperyalizme karşı senden bir kere daha güç alacağız. Bu güç daha fazla umuda, kararlılığa ve fedakarlığa dönüşecek.

Sözümüz söz. Sana sözümüz devrim olacak."

(soL - Haber Merkezi)