Hüseyin Duman anıldı

15 yıl önce Sosyalist İktidar Partisi (SİP) seçim konvoyuna yapılan faşist saldırı sonucunda katledilen partili tekstil işçisi Hüseyin Duman, İstanbul Çobançeşme'deki mezarı başında anıldı.

(Dilem Taştan- soL) TKP İstanbul İl Örgütü ve Duman'ın ailesi, 17 Nisan 1999 tarihinde, SİP seçim konvoyuna yapılan saldırı sırasında arkadaşlarını korumaya çalışırken, İhsan Bal tarafından göğsünden vurularak öldürülen Duman'ı andı.

Duman'ın mezarı başında biraraya gelen ailesi ve TKP üyeleri saygı duruşunda bulundu.

'Hüseyin'in hayal ettiği günlerdeyiz'
Yapılan saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan TKP MK üyesi Erkan Baş, "Hüseyin'i her 17 Nisan'da ölümsüzleştiriyoruz. İlk günkü acımızla, kinimizle geliyoruz" dedi.

"Haziran'da Hüseyin aramızdaydı" diyen Baş, Duman'ın yoldaşları olarak Haziran direnişinde barikatlara çıktıklarını dile getirdi. Türkiye'nin Hüseyin Duman'ın hayal ettiği günlerde olduğunu söyleyen Baş "Hüseyin'in hayalini kurduğu günleri yaşıyoruz. Onun büyük hayalini de gerçek kılacağız bunun sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Duman'ın genç yoldaşlarından Faruk Çelik ise yaptığı konuşmada, "Ülkemiz çok kritik günlerden geçiyor. Bugünün Türkiye'sinde bizler gençler Hüseyin kadar cesur, Hüseyin kadar dirençli olmalıyız. Sana verdiğimiz sözü çok yakın bir zamanda yerine getireceğiz." şeklinde konuştu.