Hopa tutuklamaları devam ediyor

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen bir açıklama yaparak Adana’da göz altına alınan Eda Dişkaya’nın tutuklanarak Sincan F Tipi cezaevine gönderildiğini kaydetti.

Hopa’da yaşanan gelişmeler ve emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun öldürülmesinin ardından protesto gösterilerine katılanlara yönelik baskı sürüyor. Ankara’da yapılan eyleme katılan ÖDP üyesi Eda Dişkaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen konuya ilişkin bir açıklama yaparken, medyadan polise ve yargıya uzanan ‘f tipi örgütlenmenin’ toplumsal muhalefeti ‘terörizmle’ özdeşleştirmek için her tür demokratik eylemi ‘terör eylemi’ ilan etmeye çalıştığını kaydetti. Hopa eylemleri sonrası başlatılan cadı avının sürdürüldüğünü söyleyen İşleyen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu haftanın bilançosu İstanbul`da ev baskınları, Ankara`da tutuklama.Adana`da ailesinin yanında göz altına alınarak Ankara`ya getirilen arkadaşımız Eda Dişkayatutuklanarak Sincan F Tipi cezaevine gönderildi. Böylece Ankara`da yapılan eylemde tutuklananların sayısı 21 oldu.”

İşleyen açıklamasında Hopa tutuklamalarının AKP`nin toplumsal muhalefetle ‘hesaplaşma` operasyonu olduğunu dile getirirken, bu yolla toplumsal muhalefetin sindirilmeye çalışıldığını vurguladı. İşleyen açıklamasının sonunda, “Bilinmelidir ki, Metin Lokumcu`ya sahip çıkmak, onun ‘çevresi` olmak bir onurdur. Hopa halkının isyanı ve ülkenin dört bir yanındaki eylemlerde yükselen ses haklıdır. Bu sesle sokakları doldurmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
(soL-Haber Merkezi)