Halkevleri, ÖDP ve TKP ölümlerin durdurulması için eyleme çağırıyor

Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Türkiye Komünist Partisi açlık grevlerine ilişkin ortak bir basın açıklaması yayınlayarak 6 Kasım Salı günü Taksim’de ortak bir eylem gerçekleştireceklerini duyurdu.

Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Türkiye Komünist Partisi Kürt siyasi tutukluların sürdürdüğü açlık grevleriyle ilgili ortak bir açıklama yayınladı. “Savaşın ve zulmün iktidarı AKP’den hesap soracağız” başlığını taşıyan açıklamada “ölüm haberleri duymak istemiyoruz” denilirken, açlık grevi yapan mahkumların sesine kulak verilmesi istendi.

Açıklamada AKP’nin halkları birbirine düşüren politikalarına karşı olduklarını belirten kurumlar, “Zorbalığa, emperyalizme, faşizme ve gericiliğe karşı kardeşliği ve bir arada yaşamayı savunuyoruz” dedi.

Açıklamada, açlık grevlerindeki olumsuz sonuçlardan hükümetin sorumlu olacağı vurgulanırken, üç örgütün 6 Kasım Salı günü Taksim’de ortak düzenleyeceği eyleme de çağrı yapıldı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Görüşmeler başlasın, ölümler durdurulsun
Savaşın ve zulmün iktidarı AKP’den hesap soracağız

Cezaevlerinden ölüm haberleri duymak istemiyoruz. Özgürlükleri Kürt sorununda çözümsüzlük politikaları nedeniyle kısıtlanmış insanların sesine kulak verilsin istiyoruz.

Sürekli yalan söyleyen, oyalayan, tehdit eden demokratik talepleri zor yoluyla bastırmaya çalışan AKP'ye boyun eğmiyoruz. Halkları birbirine düşüren politikaların karşısında duruyoruz.

Zorbalığa, emperyalizme, faşizme ve gericiliğe karşı kardeşliği ve bir arada yaşamayı savunuyoruz.

AKP'nin "açılım" sahtekarlığı ile ülke halklarını kandırma ve oyalama politikasına, savaşı "çözüm" diye yutturmaya çalışmasına dur diyoruz.

Kürt sorununda her tür inkarcı politikaya, anadil yasaklarına, tecrite HAYIR diyor, müzakerelerin başlamasını istiyoruz.

Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi olarak hükümeti uyarıyoruz. Açlık grevlerine karşı duyarsızlığın sürmesi siyasi iktidarın da altından kalkamayacağı sonuçlar doğuracak, yaşanacak ölümlerin, sakatlıkların ve politik gerilimlerin sorumlusu iktidar olacaktır.

Halkımızı, barışın egemen olduğu bir ülkede yaşamak isteyen tüm yurttaşlarımızı, aydın ve sanatçı dostlarımızı 6 Kasım Salı günü saat 19'da Taksim tramvay durağında ortak mesajımızı iletmek üzere buluşmaya çağırıyoruz.

Halkevleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Türkiye Komünist Partisi

(soL-Haber Merkezi)