Gökçek'e suç duyurusu

Türkiye Komünist Partisi Ankara İl Örgütü Adliye önünde bir basın açıklaması yaparak Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

TKP Ankara İl Örgütü Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Türkiye Komünist Partisi’nin Pazartesi günü ulaşım zamlarının geri alınması ve Belediye’nin halkı cezalandırması konusunda dağıttığı bildiri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in tepkisini çekmişti.

Bildiride “Gökçek halka ve hukuka boyun eğecek” diyen TKP’liler, aynı gün TRT ekranlarından Gökçek’in sözlü saldırısına uğradılar. Gökçek, TRT-2’de yayınlanan İşin Doğrusu adlı programda halkın ulaşım hakkını savunanlara ve özel olarak da Türkiye Komünist Partisi’ne “size versek siz hiç yönetemezsiniz” imasında bulundu. “Komünistlere yaranamam” diyen Gökçek, TKP’yi müzmin muhalif gibi göstermeye çalıştı.

Dün yapılan basın toplantısında Gökçek’e “Sen bırak, biz yönetiriz” diyen TKP Ankara İl Örgütü, bugün de Gökçek’in kışkırtıcı sözleri hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye önündeydi. “Gökçek halka ve hukuka boyun eğecek” başlıklı açıklamada şunlar söylendi:

“Halkın cebini yakan ulaşım zamlarının geri alınması, kazanılmış hakkın geri alınmasıdır demiştik. TRT ekranlarından Gökçek, bizi ‘ideolojik ve yanlı’ hareket etmekle suçladı!

Belediye gelirlerinin halkın cebine yüklenerek değil, merkezi bütçeden karşılaması gerektiğini söylemiştik. TRT ekranlarından Gökçek, bizi belediyenin bütçesini ‘kaosa sürüklemekle’ suçladı!

Belediyenin temel hizmetlerinden olan ulaşımın halka ücretsiz sunulması gerektiğini hatırlatmıştık. TRT ekranlarından Gökçek bizi belediye otobüslerine ‘taş atmakla’ suçladı! Kısacası, Melih Gökçek gerçekleri saptırıp iftira atarak kendisini aklamaya çalıştı.

Evet, Melih Gökçek kabul etmek istemese de bilinmelidir ki komünistler halkçıdır! Komünistlere elli yıllık yalanlarla iftira atanlar, kışkırtıcılık yapanlar ise halk ve hukuk önünde hesap vereceklerdir!

Onlar Şeraton Oteli’nin lüksü içinde kadınlar gününü kutlarken bizler Tekel işçisi kadınların ekmek mücadelesiyle emekçi kadınlarımızın gününü kutlarız.

Onlar korumalar olmadan sokakta dolaşamazken bizler halkla beraber elimizdeki her şeyi paylaşırız.

Melih’in oğlu Osman, Tayyip’in oğlu Bilal, Abdullah’ın oğlu Emre çocuk yaşta şirket sahibi olurken bizler çocuklarımızın geleceği için kazanılmış haklarımızı kimseye yedirtmeyiz.

TRT ekranlarını istismar eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, hakaret, iftira, kişilerin huzur ve sukünunu bozma, ayrımcılık yapma ve siyasi haklar ile düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını ile parti faaliyetlerini engelleme, halkın bir kesimini halkın diğer kesimi aleyhine kışkırtma eylemleri Türkiye Komünist Partisi olarak suç duyurusunda bulunuyoruz.

Daha önce Gökçek’in işlediği suçlarla ilgili başlattığımız yasal girişimler, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmaya izin vermemesiyle AKP tarafından engellenmişti. ASKİ, EGO ve Başkent Doğalgaz’daki uygulamaları, fahiş fiyatla sayaç satma, AKP Genel Merkezi’ni kayırarak kamuyu zarara uğratma, kayınpederi için park yaptırarak Ankara halkının kaynaklarını kişisel menfaati için kullanma gibi eylemlerinin soruşturulmasının engellenmesi karşısında da AKP’yi suçu ve suçluyu korumamaya çağırmıştık.

Türkiye Komünist Partisi olarak bu yasal süreçlerin takipçisi olacağımızı yeniden ilan ediyoruz. Gökçek tek bir konuda haklıdır: Komünistler halkı soyanların peşini bırakmayacaklardır!”