FKF yeniden ODTÜ'de...

Fikir Kulüpleri Federasyonu bugün ODTÜ’de düzenlenen etkinlikler ile Ankara’da kuruluşunu ilan etti. Öğrenciler 21.00'da Devrim Stadı'na mumlarla FKF yazacak.

Güncelleme: 22.25
FKF'nin kuruluş etkinlikleri kapsamında ODTÜ'de Devrim Stadyumu'na mumlarla FKF yazıldı.


Ankara’nın birçok üniversitesinden gelen öğrenci topluluklarının standlarını kurmalarıyla saat 14.00'da FKF Kuruluş Şenliği başladı.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Topluluğu, Bilim ve Sanat Topluluğu, Çeviri Gazetesi Hacettepe Üniversitesi Bilim, Kültür ve Sanat Topluluğu standlarında çıkardıkları dergileri tanıttı.

AÜ Evrim Çalışkanları Topluluğu’nun standında III. Evrim Bilim ve Eğitim Sempozyumu’nun sonuç kitabı olan Evrim Sürüyor kitabı tanıldı.

AÜ Toplumcu Hukukçular Topluluğu standlarında tüm üniversitelerdeki Toplumcu Hukukçular Toplulukları’nın ortak çıkardığı İcab-ı Hal’i sergiledi.

Hacettepe Üniversitesi Kitap Topluluğu “Sağlıkta Kar Önlükte Kirdir” pankartıyla şenlikte yerini aldı. Şenlik alanında karikatürlerden oluşan "İyi Hekimlik" sergilerini açtılar.

Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu hemşirelerin 11 Mayıs’ta gerçekleştireceği mitingi duyurdu.

Sosyalist Düşünce Toplulukları “Okuyan İnsan Emekçi Halkına Karşı Sorumludur” pankartıyla standlarını açtı.

ODTÜ Astronomi Topluluğu standını ziyaret edenleri güneş patlamalarını teleskopla izletti.

Daha birçok topluluk faaliyetleri ve standları ile şenlikte yer aldı.

Ayran İç standı
Şenlik alanına gelen öğrenciler en çok ODTÜ öğrencilerinin açtığı "Ayran İç" standına ilgi gösterdi. Milli içkimiz ayranın faydalarının anlatıldığı standta "ayran shot" yoğun ilgi gördü.

Şenlik etkinliklerle devam ediyor.
Bilim topluluklarının düzenlediği “Evrim Nedir?” etkinliği 15.45’te Doç. Dr. Meral Kence’nin sunumuyla başladı. Öncelikli olarak FKF’yi selamlayan Kence, temel olarak evrimden bahsederken evrimin insanlık tarihindeki önemini anlattı.

17.00'da Fizik Çimlerinde ODTÜ Astronomi Topluluğu’ndan Nihat Çelik “Gökyüzünde Neler Var?” başlıklı bir sunum yaptı. Gezegenlerin ve uzayın anlatıldığı etkinlik uzaydaki son keşifler ve uzay araçları ile son buldu, diğer tarafta ise öğrenciler FKF uçurtmalarını gökyüzüne yolladı.

Şenlik “Denizlerden Günümüze Gençlik Mücadeleri” etkinliği ve konserlerle devam edecek.

Şenliğin Devrim Stadı’na mumlarla “FKF” yazılmasının ardından sonlanması planlanıyor.

(soL - Ankara)