Eskişehir'de Suriye tezkeresine karşı eylem

Meclis'ten Suriye'ye karşı çıkarılan tezkereyi dün protesto eden Eskişehirlilier, tepkilerini "madem çıktı tezkere, Tayyip gitsin askere" sloganıyla dile getirdi.

Meclis'ten Suriye'ye karşı çıkartılan tezkereye karşı dün Eskişehir'de çeşitli siyasi parti, kitle örgütü ve sendikaların ortak çağrısıyla bir eylem gerçekleştirildi.

Saat 16.00'da Kanatlı Alışveriş merkezi önünde başlayan eyleme yüzlerce kişi katıldı. Eskişehirliler tezkereye karşı tepkilerini "madem çıktı tezkere, Tayyip gitsin askere", " AKP elini Suriye'den çek", "ABD uşağı katil Erdoğan" sloganlarıyla ortay koydu.

Basın açıklamasının AKP il binası önüne yürünerek gerçekleştirmek istenmesine karşı savaş karşıtı göstericilerin önü çevik kuvvet polisi tarafından kesildi. Bir süre sonra geri çekilen çevik kuvvet bu defa da kitlenin önünü AKP il binasına 200 metre kala kesti. Yapılan görüşmeler sonucunda kitle bu noktada basın açıklamasını okuyup tekrar şehir merkezine doğru yürüyüşe başladı.

Basın açıklamasında özellikle kardeş Suriye halklarıyla savaş istenilmediği vurgulanırken, yürüyüşü engellemeye çalışan polislere de "barikatı yanlış yere kuruyorsunuz, sizlerin, bizlerin çocuklarını ölüme gönderenlere barikat kurun" şeklinde çağrıda bulunuldu. Eylem "bu mücadele dün başlamadığı gibi bugün de bitmeyecektir. Ülkemizi emperyalist çıkarlar doğrultusunda savaşa sokmalarına izin vermeyeceğiz" sözlerinin ardından Doktorlar Caddesi girişinde sonlandırıldı.

(soL - Eskişehir)