Erkan Baş’tan Odatv’ye “Özkök” açıklaması

Ertuğrul Özkök’ün bugünkü köşe yazısında, eşinin bir sonraki seçimlerde TKP’ye oy vermeyi düşündüğünü belirtmesiyle ilgili Erkan Baş Odatv’ye değerlendirmede bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşe yazısında eşi Tansu Özkök’ün kendisine bir sonraki seçimlerde TKP’ye oy vermeyi düşündüğünü söylediğini yazdı. Özkök, “Herkesin iki oy hakkı olmalı” başlıklı yazısında şunları yazdı: “Pazar sabahı eşim Tansu ile çok ilginç bir sabah sohbeti yapıyoruz. “Bir dahaki seçimde oyumu Türkiye Komünist Partisi’ne vereceğim” diyor. Yüzümdeki hayret ifadesini görünce devam ediyor: “Hiç TKP’nin genel başkanının fotoğrafını gördün mü? İnsana güven veriyor. Ayrıca söyledikleri de öyle.” Aman Allahım, “TE KA PE”... Birden 1970’li yıllara dönüyorum. O partilerin yıkılan duvarın altında kaldığını sanıyordum. Yıllar sonra eşimin oy tercihi olarak hortluyor ve karşıma çıkıyor. Ama hemen arkasından klasik tavra dönüyor: “Öyle diyorum ama, sandık başına gittiğimde eminim yine elim CHP’ye gider” diyor.”

Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, konuyla ilgili olarak Odatv’ye bir değerlendirmede bulundu. Yazının çok önemli olduğunu düşünmediğini belirten Baş, “Ülkenin içinde bulunduğu durum ve partimizin bu süreçte izlediği politika ile etkinliğinin arttığına ilişkin gerek günlük parti çalışmalarından gerekse çeşitli kaynaklardan zaten fazlasıyla bilgi alıyoruz. Ancak Sayın Özkök’ün yazısını da bu verilerimize eklenmiş yeni bir bilgi olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla önce yazana değil de yazdırana bakmak gerekir” dedi.

Ertuğrul Özkök’ün burjuvazinin en önemli kalemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Baş, “Açıkcası Özkök’ün TKP’nin artan etkisini hissettiğini ve bununla ilgili erken uyarı sinyali işlevi görecek bir yazı kaleme aldığını düşündüm” ifadesini kullandı. Baş, “Bunu da kendisine yakışan bir ustalıkla yaptığını saptamak gerekiyor. TKP’nin artan etkisini görüyor, ancak bunu sadece insanların yüreklerine hitap ediyor oluşumuzla açıklamaya çalışıyor. Bunu yaparken de aslında akılla düşünüldüğünde TKP’nin gerçek bir şeçenek olamadığını da araya sıkıştırmak istiyor” dedi.

(soL - Haber Merkezi)