DTCF'de faşistler saldırdı

Bugün saat 18.30 sularında Ankara Üniversitesi DTCF öğrencileri fakülteden çıkarken, Ülkü Ocaklarına mensup olduğu bilinen faşistler tarafından saldırıya uğradı. Sıhhiye köprüsü altında meydana gelen olayda herhangi bir güvenlik görevlisinin olmaması ve olaya müdahale etmemesi dikkat çekti.

Bugün saat 18.30 sularında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) okuyan öğrencileri, fakülteden çıkarken, Ülkü Ocaklarına mensup olduğu bilinen faşistler tarafından saldırıya uğradı. Sıhhiye köprüsü altında meydana gelen olayda herhangi bir güvenlik görevlisinin olamaması ve olaya müdahale etmemesi dikkat çekti.

Devrimci öğrencilere satırlarıyla saldıran faşistler tehditler savurdu. Olay sırasında okula geri giren öğrencilere saldırmaya devam eden faşistler, devrimci öğrenciler tarafından geri püskürtüldü. Okula girmeyi başaramayan faşistler küfürler edip fakülteden uzaklaştılar. Olaylar devam ederken TKP üyesi bir öğrenci kimliği belirsiz orta yaşlardaki kişilerce beyaz bir arabaya alınıp darp edildi. Aldığı darbelerin ardından arabadan aşağı atılan TKP'li öğrencinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ülkücülerin okuldan uzaklaşmasının ardından sol görüşlü, devrimci öğrenciler Kızılay'a geçti. Kızılay'a geçen öğrenciler, bu tür olayların okulun huzurunu bozmaya çalışan faşist öğrenciler tarafından her sınav döneminde tekrarlandığı halde okul yönetimi tarafından herhangi bir yaptırımının bulunmadığını söyledi.

(soL - Ankara)