Defne'de Sevra Baklacı için büyük buluşma, Ahmet Atakan için yürüyüş

Hatay’ın Defne ilçesinde belediye başkanlığı için TKP’den aday olan Sevra Baklacı için bugün büyük bir etkinlik düzenlenecek. Suriye’den konukların ve aydınların da katılacağı etkinlik sonrası “Ahmet için Adalet” yürüyüşüne katılınacak.

Defne'deki buluşmadan kareler:


Yunanistan Komünist Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili Babis Angourakis


Ataol Behramoğlu


Ekin Onat


Nihat Mugil


Güncelleme 16.17: Etkinliğin sona ermesiyle beraber katılımcılar Ahmet Atakan için düzenlenen yürüyüşe katıldılar.


Güncelleme 15.51: Etkinlikte Yunanistan Komünist Partisi, yönetmen Fuad Ali, Suriye Komünist Gençliği Yürütme Kurulu üyesi Abdurrahman Halil'in de dayanışma mesajları okundu.


Güncelleme 15.30:
Suriye Komünist Partisi(SKP) MK üyesi Ahamad Seyhi sınır kapalı olduğu için toplantıya katılamadı ancak mesajını iletti. SKP'nin mesajı şöyle
"Aklımız ve yüreğimizle Sevra'ya başarılar dilerken, Suriye ve SKP'nin Sevra'nın yanında olduğunu belirtmek isteriz"


Güncelleme 15.09: Etkinlikte TKP MK üyesi Kemal Okuyan söz aldı. Okuyan'ın konuşmasından satır başları şöyle

"Defne ilk kez bir belediye haline geldiğinde yeni bir Defne yaratmamız gerekecek. Bunun için yalnız Türkiye'nin değil dünyanın bütün olanaklarını seferber edeceğiz. Sevra, Türkiye'nin ilk komünist belediye başkanı olacak. Bütün aklımız kuvvetimiz dayanışmamız Defne'ye akacak barıştan eşitlikten kardeşlikten yana bir Defne kuracağız. Türkiye'nin tüm aydın birikimini Defne'ye aktaracağız.

***

Suriye'deki emperyalist komploya karşı duran insanların yanında olmalı, mücadele etmeliyiz. TKP tarihi boyunca emperyalizme ve gericilğe karşı mücadele etti. Sevra ile bu nedenle buluştuk. Sevra emperyalist komploya karşı elinden geleni en iyi şekilde yaptı."


Güncelleme 14.50: Defne'de Sevra Baklacı için düzenlenen etkinlik başladı.

(soL - Hatay)
“Barışa, kardeşliğe, eşitliğe oy ver” sloganıyla Hatay’ın Defne ilçesinde TKP’den belediye başkanı adayı olan Sevra Baklacı için bugün büyük bir buluşma düzenleniyor. Bedircan Düğün Salonu’nda saat 14.00’te başlayacak etkinliğe büyük katılım olması bekleniyor.

Adaylığı büyük heyecan yaratan Baklacı için yapılacak etkinliğe, aydın ve sanatçıların yanı sıra komşu Suriye’den de konuklar katılacak.
soL Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve TKP MK üyesi Kemal Okuyan da etkinlikte konuşma yapacak.

Etkinliğe katılacak ülke içi ve dışından katılacak aydın, sanatçı ve siyasetçilerin isimleri şöyle:
Ataol Behramoğlu
Nihat Behram, Orhan Aydın, Ekin Onat, Semir Aslanyürek, Mehmet Esatoğlu, Kemal Okuyan, Ahamad Şeyhi (Suriye Komünist Partisi MK Üyesi), Abd Alarhaman Halil (Suriye Komünist Gençliği MK Üyesi),
Babis Angourakis (Yunanistan Komünist Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili).
Seçim çalışmaları büyük bir destekle sürdüren Baklacı için, önümüzdeki haftalarda birçok sanatçı ve aydının Defne’ye gideceği öğrenildi.

Hatay Ahmet Atakan için yürüyor
Bugün Hatay’da büyük bir buluşma daha olacak. ODTÜ direnişine destek eyleminde Eylül ayında hayatını kaybeden ve ölümüne ilişkin soruşturmada ilerleme kaydedilemeyen Ahmet Atakan’ın doğum gününde “Ahmet için Adalet” yürüyüşü düzenleniyor. Armutlu mahallesinden Ahmet’in mezarına yapılacak yürüyüş saat 14.00’te başlayacak. Sevra Baklacı için düzenlenen etkinliğe katılacak olanlar da etkinlik sonrasında ülke içi ve dışından gelen konuklarla birlikte “Ahmet için Adalet” yürüyüşüne katılacak.