Çorlu'da polis karakolda TKP üyesini darp etti

23 Kasım Salı günü Çorlu'da artık sıradanlaşan bir polis terörü vak'ası daha yaşandı. 90. yıl etkinliğini duyurmak için afiş asarken gözaltına alınan TKP'liler karakolda polisler tarafından darp edildi.

Çorlu Cumhuriyet Karakolu'na götürülen TKP'liler hakkında "kabahatler kanunu" kapsamında işlem yapılırken içeri giren bir komiser yardımcısının parti üyelerinden birine "indir lan o bacağını" demesinin ardından olaylar gelişti.

Karakolda darp edilen Sinan Köksal soL'a yaşadıklarını anlattı:

"Saat 19:40 sularında Çorlu'da mühendislik fakültesinin önündeki köprüye afiş asmak istedik. Partimizin 90. yıl etkinlikleri kapsamında yapacağımız afişleme esnasında terörle mücadele şubesine bağlı iki sivil polis yanımıza geldi. Birlikte karakola gidip ve işlem yapılacağını söylediler. Biz de araca bindikten sonra Çorlu Cumhuriyet Karakolu'na geldik. Karakolda bizi sandalyelere oturttular. Aradan 15 dakika geçtikten sonra içeri giren bir polis komiseri "indir lan bacağını" diye sesini yükseltti. "Neden" diye sormamın ardından "burası bir devlet kurumu, burada ben ne dersem o olur" diye bir tepkiyle karşılaştım. Ben de devlet kurumunda yatmadığımı, oturuşumda da bir problem olmadığını söylediğimde yaka paça içeri sürüklendim. Zorla üzerimi aramaya başladılar. Bu esnada yaptıklarının hukuksuzluk olduğunu söylediğimde beni arşiv odasına yaka paça sürüklediler. Bileğimi büken komiser yardımcısından kurtuldum ancak gelen ikinci polisle birlikte baskı iyice arttı ve beni yere düşürdüler. Bileğimi bükerek "ne oldu lan artist" diye devam ettiler. Bu esnada kendilerine bağırmam ve mücadelem sonucunda polislerden kurtuldum. Hastaneden aldığım darp raporu ile savcılığa şikayet dilekçesi verdim."

(soL - Çorlu)