'Çok yaşa Fidel!'

Jose Marti Küba Dostluk Derneği, Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'nun 88. yaş günü nedeniyle bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Küba’da sosyalizm, başta kumandan Fidel olmak üzere tüm Küba halkının eseridir" denildi.

(soL - Haber Merkezi) Jose Marti Küba Dostluk Derneği (JMKDD) tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Değerli Küba dostları,

Bugün 13 Ağustos ve tüm Kübalılar ve Küba dostları gibi biz de Küba Devrimi’nin efsanevi lideri Fidel’in 88. doğum gününü kutluyoruz.

Sovyetler Birliği’nin olmadığı 24 yıl boyunca alternatifsiz olduğunu varsayan kapitalist hegemonya dünya halklarına krizler, savaşlar ve gericilikle saldırdı. Emperyalizm en vahşi yüzünü yanı başımızda Yugoslavya'da, Suriye’de, Irak'ta ve Filistin’de halklara ölüm fermanı yazarak gösterdi, gösteriyor.

Neoliberalizm ise tüm dünyada işçilerin, emekçilerin kontrolsüzce sömürüldüğü, güvencesiz ve yarınsız çalıştırılmaya zorunlu bırakıldığı bir dünya tahayyülü.

Böylesi amansız eşitsizliklerin olduğu bir dünyada yer altı ve yer üstü kaynakları yok denecek kadar az olan 11 milyon nüfuslu Küba’da sosyalizm insanlık dersleri vermeye devam ediyor. Sosyalist Küba, Latin Amerika’nın ve Afrika’nın yoksul yerleşim bölgelerine eğitim ve sağlık götürmeye devam ediyor.

Küba doğa ve toplum etkileşiminde hiçbir unsurun ötekinin önüne geçmediği sosyalizmin sömürüsüz bir dünya tasavvuru olduğuna dair yaşayan en güzel örnektir.

Küba’da sosyalizm, başta kumandan Fidel olmak üzere tüm Küba halkının eseridir.

Dostlar,

Geçtiğimiz Mayıs ayında hepimizin kalbini dağlayan Soma Katliamı’nı unutmuyoruz. Efsanevi lider Fidel’in 88. doğum gününü kutlarken O ve yoldaşlarının kurduğu Küba sosyalizminin dünya halklarına hala umut olduğunu, tüm mücadele edenlere örnek teşkil ettiğini haykırıyoruz.

Sizlerle Fidel’in Şilili madencilerle bir araya geldiği, aynı tulumu giyip aynı madene indiği tarihi buluşmanın kaydını paylaşıyoruz.

Soma’da hayatını kaybeden madencilerimiz ve yakınları ile Türkiye işçi sınıfına atıfla,

Viva Fidel! Viva Cuba! Viva Socialismo!

Feliz cumpleaños Comandante!"