BDP'li gençler seçim çalışmasına saldırdı

Ankara Üniversitesi'nin Cebeci kampüsünde BDP'li öğrenciler, seçim çalışması yürüten TKP'li öğrencilere satır ve bıçaklarla saldırdı. Olayda ağır yaralanarak ameliyata alınan bir TKP'li öğrenci ameliyattan bilinci yerinde çıktı.

BDP'li bir grup öğrenci Ankara Üniversitesi'nin Cebeci kampüsünde Türkiye Komünist Partili öğrencilere satır ve bıçakla saldırdı. Saldırıda çok sayıda TKP'li öğrenci de yaralandı. Kafasından ağır yaralanan TKP Parti Konseyi üyesi öğrenci Baran Özkan'ın beyin ameliyatının başarılı geçtiği öğrenildi.

Geçtiğimiz cuma günü de BDP'liler aynı okulda TKP'nin seçim bildirgesini yırtmış ve bir gerginlik çıkmıştı.

Bugün de okulun içinde çıkan gerginlikten sonra iki partinin Genel Merkezleri arasında telefonla bir görüşme gerçekleşmişti. Saldırı bu görüşmeden sonra okulun bahçesinde gerçekleşti.

TKP'den açıklama
Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi, saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye Komünist Partisi, 'Boyun Eğme' sloganıyla 26 Şubat Cumartesi günü seçim çalışmasına başlamıştır. Son üç gün içinde seçim çalışmamız Türkiye’nin değişik yerlerinde saldırıya uğramıştır. Isparta'da seçim bildirgesini dağıtan TKP üyelerine faşist bir grup tarafından saldırılmış, bir TKP üyesi bıçakla yaralanmıştır.

Bir diğer saldırının ise bugün Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi olması düşündürücüdür. BDP’li olduğunu iddia eden öğrenciler, TKP'nin seçim afişini indirmek ve seçim bildirgesinin dağıtılmasını engellemek istemişlerdir. Düzenlenen saldırı sonucunda 3 TKP üyesi hastaneye kaldırılmıştır. Bir yoldaşımızın hayati tehlikesi devam etmektedir.

Partimiz, Türkiye'nin her yerinde emekçileri boyun eğmemeye çağırmayı, bu iradenin güçlenmesi için bütün olanaklarıyla mücadele etmeyi sürdürecektir. Hiçbir saldırı TKP'nin mücadelesini zayıflatmayı başaramayacaktır.

Partimize yönelik bu çirkin saldırıları ve seçim çalışmalarımızı engelleme girişimlerini kınıyoruz."

ANF'den ilginç yorum
Bu arada Fırat Haber Ajansı'nın saldırıyla ilgili olarak hazırladığı haberde, TKP'nin "Kürtleri umutsuzluk içinde cemaatin kucağına bıraktılar" afişinden söz etmesi şaşkınlık yarattı. TKP'nin seçimlerle ilgili dağıttığı "TKP'ye Oy Vermek İçin On Neden" başlıklı bildirgede böyle bir ifade yer almıyor. Daha önce de benzer olaylarda özensiz haberciliği ile dikkati çeken ajansın "afiş" olarak haberleştirdiği ve BDP'li gençlerin müdahale ettiği TKP'nin seçim bildirgesinde "Komünist partinin güçlü olduğu bir Türkiye’de kimse bir yandan ülkeyi satıp bir yandan da birlik-bütünlük edebiyatı ile milliyetçiliği pompalayıp düşmanlık üretemez halkları biribirine düşürecek söylemler alıcı bulmaz Kürtlerin umutsuzluk içinde emperyalist ülkelerden, cemaatlerden ya da ayrılıktan medet umar hâle getirilmesine kimse izin vermez farklı etnik kökenlerden insanların birbirlerine güveni pekişir birçok okulda İngilizce, Fransızca, Almanca eğitim verilirken, bu ülkenin dillerinden Kürtçe üzerindeki yasaklama ve kısıtlamalar kolay kolay savunulamaz" yazıyor. ANF'ye "Kürtleri umutsuzluk içinde cemaatin kucağına bıraktılar" cümlesinin hangi kaynaktan ulaştığı anlaşılamadı. Daha önce de birçok gencin yaralandığı benzer olaylarda ajansın özensiz ve gerilimi tırmandıran yayıncılığı dikkat çekmişti.

(soL - Haber Merkezi)