Barış Derneği'nden Roboski Katliamı açıklaması: 'Roboski'nin hesabından kimse kaçamaz

Barış Derneği Roboski Katliamı'nın birinci yıl dönüme dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Dernek tarafından yapılan açıklamada, "Barış içinde bir gelecek örmek isteyen halklarımızın hesap sormasından korkuyorlar" denilirken, AKP'nin Roboski'nin hesabından kaçamayacağı ifade edildi.

Barış Derneği tarafından Roboski Katliamı'nın birinci yıl dönümü dolayısıyla yapılan açıklamada, AKP'nin halkların hesap sormasından korktuğu ifade edilirken, "Burada kalmayacak ve Roboski'nin hesabı mutlaka sorulacak. Roboski'nin hesabından kaçamayacaklar" denildi. Açıklamada katliam için istihbaratın ABD'den geldiği, emirin ise TSK tarafından verildiği hatırlatılırken, "Böyle bir emrin hükümet onayından geçirilmemiş olması ihtimal dışıdır" ifadeleri yer aldı.

Barış Derneği tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Roboski'nin hesabından kimse kaçamaz!

Başbakan boşuna “sabah akşam Uludere'den bahsediyorlar” diye şikayet etmiyor. Meclis komisyonu oyalama raporunu yılbaşından sonra açıklayacağını söylemiyor boşuna...

Roboski katliamının hiç unutulmama olasılığından endişe ediyorlar. Barış içinde bir gelecek örmek isteyen halklarımızın hesap sormakta ısrar etmesinden korkuyorlar. Başbakanın “ama onlar da kaçakçı” diyen sözleri çok acemice bulunmuş bir mazerettir ve sorumluluğun kaynağına dair yeterli ipucunu vermektedir.

34 insanımızın katledilmesinden tam bir yıl sonra, ortada fazla bir bilinmeyen kalmadı. İstihbarat ABD'den. Katliam emri TSK üst düzey kadrolarından. Böyle bir emrin hükümet onayından geçirilmemiş olması ihtimal dışı...

Kasıt yokmuş, hata varmış!

Kasıt içermeyen hatanın hesabı olmaz şeklinde bir kural icat etmiş bulunuyor AKP. Oysa Roboski katliamındaki kasıt da bellidir. Roboski Kürt halkına, hakkını arayan, AKP faşizmine boyun eğmeyen herkese yönelik çok ağır bir uyarıdır.

Bu uyarının boşa gittiği ise Roboski'nin birinci yıldönümünde ODTÜ'de ve bir dizi başka üniversitede görülüyor. Ankara sokaklarında Patriot senaryosunu reddeden yürüyüşlerde görülüyor. Asgari ücret şarlatanlığına karşı emekçilerin protestolarında görülüyor.

Burada kalmayacak ve Roboski'nin hesabı mutlaka sorulacak.

Roboski'nin hesabından kaçamayacaklar.

Halklarımızın barış dolu geleceği ancak böyle kurulur.

(soL-Haber Merkezi)