Antalya'da 'barış' tartışıldı

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Antalya Nazım Hikmet Kültürevi'nde "barış" temalı bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye soL yazarı Erhan Nalçacı katıldı.

(soL - Antalya) Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yapılmaya başlanan soL sohbetleri'nin biri de Antalya Nazım Kültürevi'nde, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla gerçekleştirildi.

''Sosyalizmsiz Kalıcı Barış Mümkün mü?'' başlığını taşıyan sohbette konuşmacı, Komünist Parti Merkez Komite Üyesi ve soL Portal yazarı Erhan Nalçacı'ydı. Nalçacı, Sovyetler Birliği'nin kuruluşu öncesi kapitalist - emperyalist sistemin savaşa ihtiyaç duyan yapısı gereği yarattığı kanlı tarihten örnekler vererek başladığı konuşmasına, Sovyetler Birliği'nin kuruluşuyla dünya halklarının yaşadığı barış dönemini yine tarihten örneklerle anlattı.

Sovyetler Birliği'nin yenilmesi sonrasında, yeniden dünyada tek başına egemen olan emperyalizmin artık hiç bir kural tanımayan yıkıcılığını ve özellikle bölgemizde kullandığı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Boko Haram gibi taşeronları üzerinden kendi meşruiyetini sağlama çabalarına vurgu yaptı.

Ülkemizde ve dünyada barış için işçi sınıfı siyaseti ve ideolojisine, sosyalizme duyulan acil gereksinime vurgu yapan Nalçacı, konuşmasının bitiminde dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.