Ankara'da, TKP'nin 94.yaşı kutlandı

Türkiye Komünist Partisi'nin 94. yılı, Ankara'da Komünist Parti tarafından, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda yapılan bir etkinlikle kutlandı.

(soL - Haber Merkezi) TKP'nin 94. yaşı, Komünist Parti tarafından, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda yapılan bir etkinlikle, Ankara'da kutlandı. Sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler adına bir saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, Enternasyonal Marşı okundu, TKP tarihinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Komünist Parti MK üyesi Mesut Odman konuşmasında "Devrimci sınıfın, devrimci siyasal bir partinin varlığına ihtiyacı var. Devrim yapmayı ve sosyalizmi kurmayı amaçladıkları için komünistler partiye büyük bir önem verirler" dedi. TKP'nin kuruluşunun 94. yılı dolayısıyla üç büyük ilde etkinlikler gerçekleştiren olan Komünist Parti'ye, dünyanın dört bir yanındaki 32 kardeş partiden tebrik mesajı geldi. TKP'nin 94. yılını kutlayan partiler şöyle:

 

Arnavutluk Komünist Partisi Britanya Komünist Partisi Filistin Komünist Partisi Katalonya Komünistleri Partisi Romanya Sosyalist Alternatif Partisi Sudan Komünist Partisi Yugoslavya Yeni Komünist Partisi Malta Komünist Partisi Suriye Komünist Partisi Gürcistan Birleşik Komünist Partisi İrlanda İşçi Partisi İrlanda Komünist Partisi ABD Komünist Partisi Hindistan Komünist Partisi Avustralya Komünist Partisi Yunanistan Komünist Partisi Lübnan Komünist Partisi Belçika Emek Partisi Bohemya ve Moravya Komünist Partisi Britanya Yeni Komünist Partisi Kürdistan Komünist Partisi - Irak İspanyol Halklarının Komünist Partisi Bangladeş Komünist Partisi Polonya Komünist Partisi Azerbaycan Komünist Partisi İran - TUDEH Portekiz Komünist Partisi Rusya Federasyonu Komünist Partisi Rusya Komünist İşçi Partisi Kolombiya - FARC Hırvatistan Sosyalist İşçi Partisi Brezilya Komünist Partisi

 

Komünist Parti Merkez Komite adına ise, MK üyesi Özgür Şen bir konuşma yaptı. Şen "TKP'nin tarihi başarısızlıkalrın tarihi değildir. 94 yıllık geleneğimize sahip çıkarak yola devam ediyoruz. İşçi sınıfı partisiyiz ve sınıfın kentlerle bağını hiç koparmadık. Bağ koparsa savrulma olur, her delikten içeri sağcılık girer... Bu ülkenin tarihinde iyi, doğru, güzel ne varsa, komünistlerin izi vardır ve sosyalizm bu ülke için artık ertelenemez bir gündemdir. AKP'yi geriletmenin başka yolu yok. Yeni Türkiye, daha bugünden eskimiş bir Türkiye'dir, 94 yıllık partimizse hala yeni... Sosyalizmin sesi gür çıksın istiyorsak örgütleneceğiz..." dedi. Özgür Şen sözlerine "Komünistler kazanacak, sosyalizm kazanacak, yaşasın Komünist Parti" diyerek son verdi. Komünist Parti'nin etkinliği, NHKM Müzik Topluluğu'nun dinletisinin ardından son buldu.