Ankara'da öğrenciler ve veliler kızlı-erkekli yürüyor!

Ankara'da Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun çağrısıyla bir araya gelen öğrenciler Erdoğan'ın öğrenci evlerine ilişkin açıklamalarını protesto etti.

güncelleme: 20:09
Çok sayıda yurttaşın destek verdiği eylem söylenen şarkıların ardından mücadele çağrısıyla sonlandırıldı.

güncelleme: 19:34
CHP milletvekillere İlhan Cihaner ve Şafak Pavey eyleme destek mesajı yolladı. Eylem söylenen şarkılarla sürüyor.


güncelleme: 19:25

ODTÜ'lü kadın bir öğrencinin ardından FKF Genel Sekreter'i Ercan Bölükbaşı söz aldı. Konuşmasına Haziran Direnişi sırasında hayatını kaybedenleri anarak başlayan Bölükbaşı, "Biz AKP'ye haddini bildiren bir kuşağız, yaşam tarzımıza kimseyi dokundurtmayız" dedi.

Gençliğin iradesinin FKF'de vucüt bulduğunu kaydeden Bölükbaşı, "Diren Tayyip seni yarı yolda bırakanlara diren çünkü seni biz götüreceğiz. Onu kimseye yedirtmeyiz onu biz göndereceğiz" diye konuştu.


güncelleme: 19:07
Eylemde konuşan FKF Ankara İl Başkanı Can Kaderoğlu, "AKP'liler bizim başkan ne zırvalayacak korkusundan Tayyip Erdoğan yurtdışına çıkınca kurtuluyor, biz deli gömleğini bugün kuklaya giydirdik yakında Erdoğan'a da giydireceğiz" dedi.

Kaderoğlu Erdoğan'a "İncinsen de yobazsın, kırılsan da yobazsın" diye seslendi.


güncelleme: 18.53

Gazeteci Barış Terkoğlu ve Soner Yalçın eyleme selam yolladı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Gençlerbirliği taraftar grubu Kara-Kızıl'da alanda. Eylem sürüyor:


güncelleme: 18.43

Alanda "Recep sapık Erdoğan", "Her yer kızlı her yer erkekli" sloganları atılıyor. Deli gömleği giymiş Tayyip Erdoğan ise büyük ilgi çekti:


Güncelleme: 18:34
Eylemde taşınan bazı dövizler:



Güncelleme: 18:29

Kalabalık gittikçe artıyor, Tunalı Hilmi caddesi trafiğe kapandı:


Ankara'da FKF'nin çağrısıyla bir araya gelen öğrenciler Erdoğan'ın "kızlı erkekli öğrenci evleri" açıklamalarını protesto ediyor. Esat Dört Yol'da toplanan öğrenciler Kuğulu Park'a yürüyor. Kalabalık gittikçe artarken, öğrencilere aileler ve akademisyenler de destek veriyor.

Liseliler de pankartıyla eylemde:

Gelişmeleri aktaracağız...