Ankara’da Hrant Dink anması

Katledilişinin 6. Yıl dönümünde Hrant Dink dün Ankara’da anıldı. Birgün Gazetesi’nin Atatürk Bulvarı’ndaki Ankara ofisi önünde başlayan yürüyüş Yüksel caddesinde son buldu. Şiddetli yağmura rağmen katılımın yoğun olduğu yürüyüşte Hrant Dink fotoğrafları taşındı.

ÖDP, BDP, EMEP, ESP gibi siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte ‘’Hrant’ın katili faşist AKP’’, ‘’Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz’’, ‘’Kahrolsun MGK, MİT, JİTEM, Kontrgerilla’’, ‘’Katil devlet hesap verecek’’, ‘’Faşizme inat kardeşimsin Hrant’’ ve ‘’Yaşasın halkların kardeşliği’’ sloganları atıldı.

Yüksel caddesine gelindiğinde, devrim, sosyalizm, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Burada yaptığı konuşmada Birgün gazetesi yazarı Doğan Tılıç ‘’6 yıldır bizimle dalga geçiyorlar, önce ’’ örgüt yok’’ dediler, şimdi ‘’örgüt var’’ diyorlar. Hangi örgütten bahsediyorlar, tetikçilerden oluşan göstermelik örgütle gerçekleri gizleyemeyecekler. İktidar cinayette parmak izi olanları birer birer terfi ettirdi. Adalet için hala bu iktidardan medet umanlar ve Hrant’ın içini boşaltıp onu düzenle uyumlu bir figüre dönüştürmeye çalışanlar var.Hrant sosyalizmin yalnızca akılla kurulan mekanik bir sistem değil, akılla kalbin buluştuğu yerde kurulacak iyi insanlar düzeni olduğuna inanan bir sosyalistti, bunu unutturamazsınız’’ dedi.

Hrant’ın halklara bıraktığı en önemli reçetenin ‘’diyalog’’ olduğunu söyleyen Tılıç, ‘’eşit ve özgür vatandaşların kardeşçe yaşadığı bir Türkiye için hepimiz Hrant’ız ‘’ dedi.

(soL - Ankara)