Ankara'da eylem: 'Filistin halkı yalnız değildir'

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam, Ankara Kızılay'da yapılan bir eylemle protesto edildi.

(soL - Haber Merkezi) İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatıyla birlikte yüzlerce Filistinli'nin ölümüyle sonuçlanan katliam, Ankara'da protesto edildi. Necatibey Caddesi'nden başlayan ve Güvenpark'a kadar süren yürüyüşte, üzerinde "Boyun Eğme" yazılı bayraklarla birlikte, Filistin bayrağı ve "Filistin halkı yalnız değildir" pankartı taşındı.

"İşgalciler her zaman kaybeder", "Filistin halkı yalnız değildir" sloganlarının atıldığı yürüyüş kortejinin Güvenpark'a varmasının ardından, TKP Atılım Kongresi'nin imzasını taşıyan bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Siyonist katiller insanlığa karşı saldırılarını derinleştirerek sürdürüyor. Son 11 günde katledilen, yalnızca 43’ü çocuk, yüzde 80’den fazlası sivil 260 Filistinli değildir. Katledilmek istenen büyük insanlığın onuru ve vicdanıdır. İsrail’in işlediği suçlar insanlığa karşıdır.

Gazze’yi dünyanın en büyük açık cezaevine çeviren, son 5 yılda üçüncü kez Gazzelileri çoluk çocuk demeden katletmeye girişen İsrail’in her eylemi, Filistinlilerin işgal altında ve sürgünde geçirdiği her gün, insanlığımızdan çok şey eksiltmektedir.

Siyonizm, emperyalizmin desteğiyle insanlığı bitirebileceğini varsaymaktadır. Ortadoğu’da siyasi dengelerin elverdiği her durumda Filistin’e saldıran İsrail, bu cüreti başta Washington olmak üzere emperyalist merkezlerden almaktadır.

“Arap Baharı” adı altında güçlendirilen, silahlandırılan ve halkların üzerine salınan şeriatçı çetelerin eylemleriyle Siyonizmin Filistin’e yönelik saldırıları arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Suriye’de şeriatçı çeteleri destekleyen, Suriye topraklarına sayısız saldırı gerçekleştiren İsrail ordusu, Gazze’de giriştiği katliama bu kez İslamcı Hamas’ı bahane etmektedir.

Irak’ta ve Suriye’de cihatçı grupların döktüğü kan, aynı zamanda İsrail askerleri tarafından Gazze’de öldürülen her çocuğun, her kadının kanıdır. Her ikisinin de topu, tüfeği aynı merkezlerden gelmektedir. Bu katliamlara girişme cüreti, aynı merkezlerin desteğiyle ortaya çıkmaktadır."

Açıklamada, "Bölgemizde barışın sağlanmasının, büyük insanlığın emperyalizme ve onun taşeronlarına karşı verilen mücadeleyi kazanmasından başka bir yolu yoktur" ifadeleri yer alırken, Türkiye halkı, İsrail'in terör ve soykırım politikasına karşı çıkmaya ve AKP'nin ikiyüzlü politikasına karşı mücadele etmeye çağrıldı.