Almanya'dan Güvenpark'taki Patriot nöbetine selam

Türkiye Komünist Partisi Almanya Örgütü bir açıklama yayınlayarak Güvenpark'ta Patriorlara karşı nöbet tutan ve imza kampanyası yürüten TKP üyelerine selam gönderdi.

Almanya'da yaşayan TKP üyeleri, Güvenpark'ta Patriot füzelerine karşı nöbet tutan ve imza kampanyası yürüten yoldaşlarına selam gönderdi. TKP Almanya Örgütü'nün yayınladığı açıklamada, "Biz, Almanya´da yaşayan TKP üye ve dostları olarak, her ne kadar fiziksel olarak orada bulunamasak da, bu onurlu çabayı yürekten destekliyoruz" denilirken, Almanya'da da mücadelenin devam ettiği ifade edildi.

TKP Almanya Örgütü'nün açıklaması şu şekilde:

"GÜVENPARK NÖBETİ'NE ALMANYA'DAN BİN SELAM!
Ülkemizin onuru Partimizin Güvenpark'ta başlattığı “Uyumuyoruz! Emperyalizme karşı nöbetteyiz!” eylemi, dondurucu soğuğa ve polis terörüne rağmen sürüyor. Güvenpark eyleminiz, dosta güven, düşmana kaygı veriyor. Bu ülkenin ve halkın satılık olmadığını güçlü bir dirençle haykırıyor. Emperyalizme karşı mücadelenin ekmek kadar, su kadar meşru olduğunu dillendiriyor tüm dünyaya...

Biz, Almanya´da yaşayan TKP üye ve dostları olarak, her ne kadar fiziksel olarak orada bulunamasak da, bu onurlu çabayı yürekten destekliyoruz! Ülkemiz yolgeçen hanı değildir. Sahipsiz hiç değildir. Siz bu nöbetinizle, tüm bu gerçekleri bir kez daha dosta düşmana ilan ediyorsunuz. Ülkemizin vicdanı ve onuru olan Türkiye Komünist Partisi'nin Almanya'daki üyeleri olarak bizler de boş durmuyoruz.

- 17 Kasım 2012'de Hannover'de yüzlerce insanın “Suriye Savaşına Hayır!” etkinliğinin öbeğinde TKP vardı.

- 14 Aralık 2012'de Berlin'de füzelerin ve onlara eşlik edecek askerlerin gönderilmesi oylandığı sırada Alman Federal Meclisi'nin önünde milletvekillerini uyaranlar arasında yine TKP vardı.

- 12-13 Ocak tarihlerinde Berlin'de 18. kez gerçekleştirilen geleneksel Liebknecht- Lüksemburg konferans, yürüyüş ve mitinginde de TKP üyeleri örgütlü bir şekilde ve aktif olarak yerlerini aldılar. Yaklaşık 80 bin kişinin katıldığı yürüyüşte“AKP'nin savaş kışkırtıcılığına hayır!”, “Merkel ve Erdoğan, Suriye'den elinizi çekin!” vb sloganlarıyla ve TKP bayraklarıyla yürüdüler.

- Aralık ayında Aschaffenburg'ta “Bu Savaş Bizim Savaşımız Değil!” imza kampanyasında yüzlerce imza toplayan da TKP üyesi yoldaşlarımızdı. Onlar bu imza kampanyasını bölgede daha da genişleterek sürdürecekler.

- 19 Ocak 2013´de Rüsselsheim'da da yüzlerce insan Suriye savaşına hayır diyecek. Bu eylemin de içinde ve öbeğinde TKP olacak.

Dün vardık, bugün varız, yarın da olacağız...

Türkiye Komünist Partisi, düşmanı ürküttüğü gibi, dostu da içinde bulunduğu atıl durumdan çıkaracak etki ve güce sahip bir partidir. Tarih buna şahittir.

Bu duygularla Güvenpark Nöbeti'ni selamlıyoruz!

Komünist dayanışmalarımızla...

TKP Almanya Örgütü"