Ali İsmail’in belgeselinden de korktular

Antakya’da Ali İsmail Korkmaz’ın doğum gününde gösterilmek istenen “Ali İsmail Belgeseli” İçişleri Bakanlığı ve Valilik tarafından yasaklanmaya çalışıldı. Tepkiler sonucu yetkililer geri adım attı.

(soL - Haber Merkezi) Kolektif Sinema gönüllüleri tarafından hazırlanan Ali İsmail Belgeseli, İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliğini korkuttu. Daha önce belgeselin galasını da yasaklamaya çalışan Hatay Valiliği, gelen yoğun tepki sonrası Meclis Kültür Merkezi’ndeki gösterime izin vermişti. Dün Ali İsmail’in doğum günü dolayısıyla yeniden gösterilmek istenen belgesel, bu kez Hatay Valiliği ve İçişleri Bakanlığı engeline takıldı.
Konuya Twitter üzerinden tepki gösteren Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Hatay Valiliği, Ali İsmail’in belgeselinin gösterimine engel olmaya çalışıyor! Bu konuda bizi arayıp, gösterimin yapılacağı yere talimat verdi! Belgeselin gösterimini engellemek için hiçbir yasal gerekçe yok! İptal edilemez!” dedi.

Yasaklama girişiminin ardından duruma tepki gösteren Ali İsmail’in anne ve babası ile beraber Kolektif Sinema gönüllüleri ve Antakya halkı protesto yürüyüşü düzenledi. Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz soL gazetesi baskıya girdiği saatlerde film gösterimi konusunda Valiliğin geri adım attığını ve gösterimin yapılacağını duyurdu.