Alevi yurttaşlara dönük gerici saldırılar Ankara'da protesto edildi

Üç gündür Alevi yurttaşlara dönük bir linç kampanyasına sahne olan Malatya'nın Sürgü Beldesi'nde yaşananları kınamak üzere Ankara'da bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Saat 18.00'de Yüksel Caddesinde başlayan eylem AKP il binasına yapılan yürüşle devam etti. Eyleme TKP, ÖDP, Halkevleri, EMEP, ESP, SDP, AKA-DER, KESK Şubeler Platformu, PSAKD ve ABF katılırken AKP il binası önünde okunan basın açıklamasıyla eylem sona erdi.

Yapılan basın açıklamasında geçmişte yapılan katliamlara zemin hazırlayan ırkçı-gerici politikaların AKP döneminde artarak sürdüğü vurgulanırken, son dönemde artan nefret söylemlerinden beslenenlerin yarattığı provokasyonların farklı dil, kültür ve inançtaki yurttaşlarımızın bir arada yaşam umudunu hedef aldığı ifade edildi.

Geçmişte Maraş'ta, Çorum'da ve Sivas'ta yaşanan katliamlarda devletin ve gericilerin rolüne dikkat çekilen açıklamada, güvenlik güçlerinin Malatya'da yaşanan olaylara da gerekli müdahalede bulunmaması ve seyirci kalması kınandı.

"Özellikle son dönemde Suriye'de yaşanan gelişmeler üzerinden AKP iktidarı tarafından yapılan mezhepçi ve ayrıştırıcı açıklamaların yanı sıra devletin adeta genlerine işlemiş olan farklı inanç, kültür ve kimliklere karşı duyulan tahammülsüzlük tetikte bekleyen ırkçı, şoven, gerici zihniyeti harekete geçirmektedir. Daha önce defalarca yaşadığımız pek çok olayda olduğu gibi Malatya'da önceki gün meydana gelen ve etkileri hala devam eden olayın arkasındaki güçlerin, "dindar nesiller" yetiştirmeyi hedefleyenlerin icraatlarından ve mezhepçi açıklamalarından cesaret aldığı açıktır" şeklinde devam eden açıklama, gericiliğe ve ırkçı-şoven odaklara karşı mücadele çağrısıyla son buldu.

(soL-Ankara)