AKP saldırıları sonucunda genç işçi Mehmet Ayvalıtaş hayatını kaybetti

1 Mayıs Mahallesi'nde Taksim Gezi Parkı direnişiyle dayanışma amacıyla saat 22.00 civarında onbinin üzerinde insan sokağa çıktı. Bu sırada bütün uyarılara rağmen kitlenin içine giren bir araç SODAP üyesi genç işçi Mehmet Ayvalıtaş'a çarptı, Ayvalıtaş hayatını kaybetti.

AKP saldırılarına karşı sokağa çıkan SODAP Üyesi Mehmet Ayvalıtaş hayatını kaybetti.

SODAP tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bedel Ödedik, Bedel Ödeteceğiz!"

AKP faşizmine karşı büyüyen direnişte halklarımız ilk şehidini verdi. Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi Mehmet Ayvalıtaş, 2 Haziran Pazar günü gecesi Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde gerçekleşen eylemde şehit düştü. Ayrıca yine aynı olayda SODAP üyesi Sezgin Kartal ağır yaralandı.

1 Mayıs Mahallesi'nde bir araya gelen binlerce kişi saat 22.00 sıralarında TEM otoyoluna çıkarak otoyolu trafiğe kapattı. Bu sırada bütün uyarılara rağmen durmayarak süratle kitlenin içerisine giren bir otomobil Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne sebep oldu. Aynı olayda Sezgin Kartal'da ağır yaralandı. Lise öğrencisi Sezgin Kartal, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tutuluyor. İşçi olan Mehmet Ayvalıtaş da SODAP saflarında mücadele veriyordu. Ayvalıtaş'ın cenazesiyle ilgili olarak ayrıca SODAP tarafından bilgi verilecek.

(soL - Haber Merkezi)